Gavrilo Pajović: Neostvarena želja – dres Crne Gore

KK Budućnost Voli

Gavrilo Gašo Pajović, sportski direktor Budućnosti, nekad kapiten “plavih” u razgovoru za FinveoMN, je kazao da mu je nestvarena želja dres reprezentacije Crne Gore.

Pajović je prokomentarisao rezultat mlađih selekcija, ali se osvrnuo na kvalifikacije za Munodobasket i Eurobasket koje očekuju naš A tim.

1) Bogato ljeto za naše košarkaške selekcije do sada je bilo veoma uspješno. Mlade selekcije osvojile su medalje. Kako vidite ove uspjehe?

“S obzirom na bazu i broj stanovnika mislim da smo fenomen na košarkaškoj mapi Evrope po postignutim rezultatima.”

2) Igračice i igrači iz ovih selekcija predstavljaju budućnost naše košarke, neki su već debitovali za A tim. Kako vama izgleda budućnost crnogorske košarke?

“Crnogorska košarka ima svijetlu budućnost, ali treba veliki rad i trud kako bi se taj uspjeh predočio da ti momci i djevojke sazriju kao uspješni sportisti na seniorskom nivou.”

3) Na šta posebno treba obratiti pažnju kada su u pitanju mlađe selekcije? Mnogo puta smo se do sada uvjerili da ima mnogo talenta u tim mlađim selekcijama

“Sigurno da najviše što nam je potrebno je strpljenje, šansa koja će se dati mladom igraču i ako je čak i potrebno istrpjeti greške mladog igrača na uštrb rezultata kako bi mu se dala šansa da se pravilno razvije”.

4) Kruna ljeta će biti A selekcija i druga faza kvalifikacija za SP i Eurobasket. Kakva su vaša očekivanja pred prvenstvo Evrope?

“Očekivanja su kao i uvijek da momci koji predstavljaju našu reprezentaciju pruže svoj maksimum. Koliko će to biti dovoljno nijesam siguran jer nismo u punom sastavu, faliće mnogo Vučević kao glavna zvijezda reprezentacije koji bi podigao nivo igre u svakom pogledu.”

5) Niste igrali za reprezentaciju Crne Gore, ali ste to nadomjestili igranjem za veterane. Kakav je osjećaj igrati u crvenom dresu?

“Sigurno postoji veliki žal što se tiče moje karijere što nisam odigrao makar jedan meč za svoju zemlju, naravno da je neuporedivo igrati na profesionalnom nivou za zemlju koju volite i kojoj pripadate i nivo igre za veterane, ali donekle sam nadomjestio taj osjećaj da obučem dres nacionalne selekcije.”

Pešić o slučaju Teodosić: Nisam mogao da mu ponudim isti status kao do sada

Crnogorski reprezentativac na meti Sočija