Pešić o slučaju Teodosić: Nisam mogao da mu ponudim isti status kao do sada

Pešić, Foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na današnjoj konferenciji komentarisao je odluku da Miloša Teodosića precrta sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Mundobasket.

Pešić je kazao da je razgovarao sa Teodosićem prije nego što je donio odluku.

“Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već ni za jednog igrača nije laka. I on je bio možda malo iznenađen, ali to je sastavni dio sportskog života. Rekao sam mu direktno da ne mogu, nakon svega što sam vidio, da mu ponudim status i mjesto koje je dosad imao u reprezentaciji, da se okrećem igračima za koje smatram da mogu više da daju u ovom trenutku. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, znamo da je kapiten i vrhunski plejmejker, košarkaš, mislili smo da ostane u ekipi kao rezervni igrač. On nikada nije bio igrač sa klupe, a rekao sam mu da imam bolje igrače od njega za te pozicije. Kao što sam rekao, ekipu ne čini 12 najboljih, već 12 koji najbolje funkcionišu. On se zahvalio meni, kao i ja njemu za način na koji je prihvatio vijest. Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem”, rekao je Pešić, a prenosi Mozzartsport.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra, a Srbija je u grupi sa selekcijama Holandije, Finske, Poljske, Češke i Izraela.

Pioniri bolji u oba meča od BiH

Gavrilo Pajović: Neostvarena želja – dres Crne Gore