Košarkaši nadigrali Sjevernu Makedoniju, Radović: Drugi plej mora biti fukusiran na ono što se dešava na terenu

Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Baru, u prijateljskom meču, selekciju Sjeverne Makedonije 89:53.

Naši momci su nadigrali su rivala, već u prvoj četvrtini stekli su dvocifrenu prednost (29:11), koja je nakon trečeg dijela meča iznosila i 40 poena (74:34).

Do odlaska na odmor bilo je 45:27, a onda je u trećoj četvrtini Crna Gora napravila seriju 16:0 i otišla na 61:27.

“Ovo je posljednji meč pred utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici. Odigrali smo dobar meč u odbrani, u napadu smo bili disciplinovani. Trebala nam je ova pobjeda poslije poraza od Slovenije i Srbije, kako bismo ovaj ciklus završimo trijumfom. Sjutra je slobodan dan, onda još četiri-pet dana rada prije utakmice sa BiH”, rekao je nakon meča selektor Boško Radović.

Foto: KSCG

Radović je imao i jednu zamjerku.

“Drugi plejmejker, koji ulazi sa klupe, mora biti fukusiran na ono što se dešava na terenu, da zadrži ritam i disciplinu igre, kao što radi Kendrik kao osnovni plej. Na tome treba da radimo. Večeras nije bilo Drobnjaka koji je prehlađen. Kroz treninge ćemo morati da pronađemo ritam, da kada Kendrik nije u igri imamo utakmicu u svojim rukama”, objasnio je Radović.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Vladimir Mihailović sa 14 poena. Bojan Dubljević i Zoran Nikolić ubacili su po 13, a Marko Simonović 10 poena.

Kod Makedonaca je najefikasniji bio Damjan Robev sa 10 poena.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra.

Mladi vaterpolisti spremni za duel sa Holandijom, Lompar: Pametnom i smirenom igrom do polufinala

Budućnost u Pljevljima do prve pobjede, Mijović pogodio na debiju Džudovića