Radović: Moramo kao i dosad, da se držimo zajedno i igramo kao ekipa

Foto: KSCG

Na pet dana do izuzetno važnog meča protiv Bosne i Hercegovine naši košarkaši vjeruju da su u dobrom momentu kada je u pitanju forma.

Generalka protiv Sjeverne Makedonije pokazala je dosta toga dobrog i dala sjajnu najavu za izuzetno bitan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Odradili smo dobar dio priprema, u treningu smo više od 20 dana. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica i mislim da smo prilično spremni. Ta posljednja utakmica protiv Sjeverne Makedonije pokazuje da ulazimo u pravu formu i sada je najvažnije da budemo u najboljem momentu za duel sa BiH”, poručuje Nemanja Radović

Kendrik Peri će biti organizator naših napada. Trebalo bi da debituje protiv Bosne i Hercegovine, a zadovoljan je kako se uklopio u tim. 

“Mislim da je dosada bilo sve dobro, poznajem dosta momaka igrao sam sa njima ili protiv njih posljednjih godina. Najvažnije za nas je da shvatimo kako da igramo zajedno, da unaprijedimo timsku hemiju i na kraju dođemo do pobjeda. Mislim da je prilično opušteno, ali smo u isto vrijeme vrlo koncentrisani. Na svakom treningu vlada potpuna koncentracija i pravi rad, ali van terena smo opušteni i družimo se. Mislim da ta kombinacija je veoma dobra”, ističe Peri.

Nemanja Radović odigrao je odlično prethodna dva meča. Sada ćemo biti dolaskom Bojana Dubljevića i Marka Simonovića još jači u unutrašnjoj igri.

“Ne bi trebalo da previše pričamo o kvalitetu Dubljevića i Simonovića i koliko su nam donijeli u reketu. Na unutrašnjim pozicijama možemo da tražimo prevagu, ali generalno treba da igramo našu igru. Moramo da igramo kao i dosad, kao ekipa, da se držimo zajedno i da iz toga dođemo do dobrih rezultata”, naglašava Radović.

Pripremni mečevi su pokazali da možemo igrati na visokom nivou. Ipak u našem timu znaju kvalitet Bosne i Hercegovine i sa dosta opreza čekaju duel u Morači.

“Kao sportisti pokušavamo da dobijemo svaku utakmicu. Stavljamo imperativ na utakmicu protiv BiH, ali mi nijesmo u situaciji da govorimo da ćemo sigurno dobiti bilo koga, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe. Nadam se da će Morača biti puna kao na meču protiv Francuske i da će nam pomoći kao i na tom meču dođemo do pobjede. Mnogo važna utakmica za nas”, zaključio je Radović.

Duel Crna Gora – Bosna i Hercegovina igra se u srijedu od 19 sati, ulaz je besplatan.

Golman Budućnosti Pavličić pred Sutjesku: Imamo veći kvalitet i potencijal

Kadeti na SP u Volosu