Radović i Dubljević: Spremni smo, uz podršku sa tribina do pobjede protiv BiH

Foto: KSCG

Poslije mjesec dana priprema za crnogorske košarkaše došao je i meč za bodove, duel sa Bosnom i Hercegovinom u “Morači”. Važnost meča je ogromna, pobjedom bi tim Boška Radovića napravio ogroman korak u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“I ova je utakmica, zbog mentaliteta, istorijska. Šalu na stranu ali tako je. Prvi meč u novoj grupi koji ne mora ništa da odluči. Šest mečeva je u opticaju, mnogo bodova. Bosna dokazi u punom sastavu i to će tražiti naš maksimum, Važan meč za nas. Moraćemo da se potrudimo maksimalno da bi sjutra veče pred našom publikom došli do pobjede” kazao je selektor Boško Radović.

“Dolazi nam Bosna i Hercegovina u najboljem sastavu, mi smo se spremali i zadovoljni smo urađenim”, kazao je kapiten Bojan Dubljević.

Važan faktor biće i publika. “Morača” bi trebalo da bude ispunjena do posljednjeg mjesta, podrška navijača puno je značila ekipi u velikoj pobjedi nad Francuskom u prvoj rundi kvalifikacija. I Radović i Dubljević pozvali su publiku da ih podrže.

“Važna je utakmica i za nas i za njih, tako da moramo da pružimo maksimum kako bismo došli do pobjede. Biće nam potrebna podrška navijača, a na nama je da damo sve od sebe na terenu”, ističe Bojan.

“Ono što je zaista važno je da “Morača” sjutra veče bude puna. Treba nam publika, atmosfera, pobjeda sjutra veče. Što se tiče nas samih, igrača, stručnog štaba, napravili smo jedne odlične pripreme. Nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo. Pripremali smo se za Bosnu, spremićemo se i večeras i da izađemo i odigramo dobar meč”, kaže selektor Radović

Foto: KSCG

Dosta posla u reketu imaće Dubljević. Kapiten će voditi veliku borbu sa NBA centrom Jusufom Nurkićem.

“Ja se vodim onim neka jedan igrač da 30 poena, ali mi da dobijemo utakmicu. On je sjajan igrač, ali nije jedini kod njih, mi moramo da odigramo timski dobro i da damo sve od sebe, kako bismo uz podršku domaćih navijača došli do važne pobjede”, kazao je Dubljević.

Zbog problema sa povredom neće biti Nikole Ivanovića – tu je sada novi igrač Kendrik Peri koji će biti zadužen za kreaciju napada.

“Faliće nam Nikola Ivanović, dugo smo zajedno igrali i nedostajaće njegov kvalitet. Sada je tu Kendrik Peri, koji je isto odličan igrač i koji može mnogo da pomogne, rekao je kapiten”.

Utakmica počinje u 19 sati, ulaz je slobodan. Iz KSCG su pozvali navijače da ranije dođu u dvoranu.

Tri dana kasnije “crveni” kvalifikacije nastavljaju na Baltiku protiv Litvanije.

Kakav peh: Stefan Savić mjesec dana van terena, upitan za Ligu nacija

Završen 6. sportski školski raspust, najmasovniji do sada