Završen 6. sportski školski raspust, najmasovniji do sada

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Šesto izdanje ,,Školskog sportskog raspusta’’, sportsko-rekreativne manifestacije u organizaciji  Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada za predškolce i osnovce koji školski raspust provode u Podgorici, juče je zvanično okončano na 5 lokacija, dok će na šestoj u Smart gym-u trajati do kraja avgusta.

Manifestacija je počela 20. jula i trajala je mjesec dana, a obuhvatila je seriju sportskih aktivnosti na šest lokacija u gradu (Avanturistički park na Gorici, Trim staze na Zlatici, Starom Aerodromu i Tološima, otvoreni fudbalski teren pored SC ,,Morača’’ i Smart gym). Svi ponuđeni sadržaji bili su besplatni, a sportske aktivnosti odvijale su se uz nadzor i koordinaciju profesora fizičkog vaspitanja.

U redovima organizatora, Sekretarijata za kulturu i sport, ne kriju zadovoljstvo odzivom naših najmlađih sugrađana.

,,Školski sportski raspust iz godine u godinu budi sve veće interesovanje podgoričkih školaraca i predškolaca, a šesto izdanje je do sada bilo najmasovnije. Sportsko rekreativne aktivnosti smo osmislili i realizovali sa ciljem da djeci razvijamo ljubav prema sportu, te ih usmjerimo ka zdravim stilovima života,  kroz aktivno provođenje slobodnog vremena. Koristimo priliku da se zahvalimo svim profesorima fizičkog vaspitanja koji su uzeli učešće u ovom projektu, dajući nemjerljiv doprinos njegovom uspjehu. Zajapurena i nasmijana lica naših djevojčica i dječaka dokaz su da su ovakve inicijative pun pogodak i sigurni smo da će ih u narednom periodu biti sve više’’, stoji u saopštenju Sekretarijata.

Radović i Dubljević: Spremni smo, uz podršku sa tribina do pobjede protiv BiH

Selektor BiH pred susret sa “crvenima”: Da kontrolišemo meč i napravimo korak ka Mundobasketu