U Ukrajini počeo fudbalski šampionat

FOTO: TWITTER/FC SHAKHTAR ENGLISH

Utakmicom između Šahtjora iz Donjecka i Metalista iz Harkova, danas je počeo fudbalski šampionat Ukrajine, u jeku rata sa Rusijom.

Fudbal će se igrati u Kijevu poslije 254 dana od prethodne fudbalske utakmice u Ukrajini i prvi put od početka ruske vojne invazije 24. februara, a uslovi za igru biće daleko od idealnih.

Igraće se u prijestonici Kijevu i gradovima zapadno od granice sa Rusijom, a šampionat počinje radnim danom, kako ga ne bi zasijenile utakmice elitnih evropskih liga.

Svaki od stadiona na kojima će se igrati utakmice mora da ima sklonište od potencijalnih vazdušnih napada udaljeno maksimalno 500 metara, prenosi Tanjug.

Trener Šahtjora, Igor Jovićević, kazao je da je cilj da se narodu Ukrajine skrene pažnja sa teške situacije u kojoj se zemlja nalazi, što je bila ideja i Fudbalskog saveza Ukrajine.

“Atipična situacija. Ne postoji ništa slično u svijetu trenutno. Videćemo kako će sve ići. Želja svih nas je da pokažemo da život ide dalje. Ako se oglasi signal za vazdušnu opasnost, vidjećemo reakciju, kako i kad će se utakmica nastaviti”, rekao je Jovićević za klupski sajt Šahtjora.

On je naveo da svi moraju da znaju da im je fudbal neophodan da bi se narodu skrenule misli sa stresnih stvari.

Tim iz Donjecka mečeve u Ligi šampiona igraće u Varšavi.

Pored utakmice između Šahtjora i Metalista, danas se sastaju Černomorec Odesa – Veres, Zorja – Vorskla i Kolos – Krivbas.

Odbojkašice Crne Gore protiv Islanda žele da poprave utisak i upišu trijumf

Kakav peh: Stefan Savić mjesec dana van terena, upitan za Ligu nacija