Krenuo i Miteldojčer, Jovović: Znamo naše limite, ali bićemo konkurentni svima

Foto: twitter/MBC

Odmor je završen. Hala, spisak i uigravanje akcija i prvi treninzi su odrađeni.

Drugu godinu zaredom, četvrtu ukupno Igor Jovović (40) je na klupi njemačkog prvoligaša Miteldojčera. Crnogorski stručnjak krenuo je polako sa uigravanjem ekipe, koja zbog poznatih okolnosti (priprema reprezentacije, produženih odmora) nije kompletna.

“Počeli smo sa pripremama, nismo u potpunosti kompletni, nedostaje nam na samom startu pet igrača. Dvojica su u reprezentaciji, dvojica su se kasnije priključili zbor privatnih obaveza. Veteran Tranel Darden je dobio popust od kluba i on će se priključiti u septembru. Mi, imamo ambicije da u svakom meču budemo konkurentni, da igramo sa određenom željom i entuzijazmom. Znamo naše limite, ali mislim da ove sezone možemo da budemo prijetnja svima”, rekao je Jovović za Sportski.me.

Foto: MBC/twitter

Kraj avgusta je rezervisan za promociju ekipa, početak priprema, te vrelo reprezentativno ljeto.

Sudeći po skautu, te igračima iz prošle sezone, klub koji je poznat po skraćenici MBC je napravio dobar izbor, time i poslao poruku rivalima…

“Ono što je prednost u odnosu na prethonu sezonu jeste da imamo Mušidija kao njemačkog igrača, Džona Brajanta, takođe sa njemačkim pasošem, kao i Kazina, koji je tu bio i prethodne godine…Ne krećemo od nule. Igrače koje smo doveli, trudili smo se u skladu sa budžetom, da prije svega budu dobre ličnosti, dobri ljudi, i da su spremni da igraju uloge zbog kojih su tu…Nadam se da smo napravili dobre izbore, ali još je rano za neke veće procjene”, ističe Jovović.

Foto: MBC Basketball/facebook

Lijepa slika na startu priprema. Muška i ženska selekcija MBC zajedno na istom mjestu i zadatku, uz obostrane želje da u eliti, ove sezone naprave korak više.

“Od ove godine smo mi uz Albu Berlina jedini sportski kolektiv, gdje organizacija vodi dvije ekipe, mušku i žensku. Iskoristili smo to da na prijateljski način, napravimo promociju, uz večeru, prijatnu komunkaciju predstavimo timove. One su takođe sa ambicijama u eliti i nadam se uspješnoj sezoni za oba kluba”, rekao je Jovović.

Foto: MBC Basketball/facebook

Igor je rano sa 34 godine, zakoračio u inostranstvo. Miteldojčer je bila prva stanica, prije šest godina, potom je radio u Poljskoj, Telekom Bonu, bio pomoćnik Dejanu Radonjiću u Bajernu, nakon čega je uslijedio povratak u zlatnu sredinu.

Osim toga, Jovović može da se pohvali da je uz Radonjića jedini trener iz Crne Gore koji trenutno radi u jačim ligama u inostranstvu.

“U komunikaciji sa iskusnijim kolegama, evidentno je da je sve teže raditi u inostranstvu. I sve je manje trenera sa naših prostora koji rade u stranim klubovima. Svjestan sam tih okolnosti. Trudim se da dajem maksimum. Jako sam zadovoljan što se nalazim u Njemačkoj, u tom organizacionom i životnom smislu. Definitvno je da su trendovi drugačiji, da su treneri vrlo često, olako promjenjivi, i da nekad, treba da se da, više od očekivanja kluba da bi se taj posao zadržao”, kazao je 40-godišnji trener.

Miteldojčer je prošle sezone sa Jovovićem, ispunio cilj, izborio opstanak u BBL. Predstojeća sezona mogla bi odrediti i dalje ambicije, perspektivnog stručnjaka, stepenicu više u karijeri.

“Moje lične ambicije su da budemo uspješni ove godine. Ne gledam previše daleko. Želim da radim svoj posao najbolje što znam i mogu, a onda će i vrijeme da pokaže u kojem pravcu karijera treba da ide”, kaže Jovović.

Foto: MBC Basketball/facebook

ALBA PRVI KANDIDAT ZA TITULU

Alba brani trofej i sudeći po sastavu i ove sezone “albatrosi” će biti glavni kandidati za tron. Bajern će svoju šansu čekati iz drugog plana…Ludvisburg bi trebalo da bude u vrhu, a biće zanimljiva borba za plej of, koji po navici izbaci neočekivanog kandidata.

“Jako je teško u ovom momentu praviti neke dugoročne procjene. Dosta ekipa još nije komepletiralo rostere. Na prvi pogled, sigurno daće Alba biti jako kvalitetna, jer je samo napravili jedno promjenu. Oskar Da Silva je otišao u Barselonu, ostali igrači su tu, i oni se jako dobro poznaju, žive kao jedna poriodica, šampioni su. Bajern je tu, kao jedan od konkurenata. Ludvisburg je ostao bez dugogodišnjeg trenera Džona Patrika, nisam baš siguran kako će oni da izgledaju”, zaključio je Jovović.

Iz Podgorice u Bar: Novak Peković pojačao Mornar

Španija oslabljena protiv Crne Gore na Eurobasketu