CG fudbalerke oslabljene protiv Danske i Malte, Marić: U najgorem momentu smo ostali bez četiri važne igračice

Foto: FSCG

Selektor seniorske ženske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u duelima sa Danskom i Maltom, posljednjim mečevima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Marić je pozvao 20 igračica – golmani: Anastasija Krstović, Svetlana Miličić (Breznica); odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš, Jovana Vučinić (Breznica), Helena Božić (Aland, Finska), Tanja Malesija (bez kluba), Milica Radunović (bez kluba), Andrea Janjušević (Ekonomist), Aleksandra Popović (Tomiris, Kazahstan); vezni red: Jelena Sarić, Jovana Sarić (Ekonomist), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jelena Vujadinović, Nađa Đurđevac (Breznica), Sara Simonović (Budućnost); napad: Nikolina Caković (Politehnika Temišvar, Rumunija), Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka).

Crna Gora će 1. septembra gostovati Danskoj, dok će pet dana kasnije dočekati Maltu.

– Očekuju nas teške i važne utakmica, a moraćemo da igramo bez četiri veoma važne igračice za nas, Slađane Bulatović, Armise Kuč, Anđele Tošković i Nađe Stanović. U najgorem momentu smo ostali bez tako važnih igračica. Ali, to sada ne možemo promijeniti. Tu je sada nekoliko mlađih igračica, koje su ranije dobijale šansu i nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo, istakao je selektor Marić.

Gostovanje Danskoj, koja je već obezbijedila prvo mjesto u grupi E, trenutno je u fokusu stručnog štaba i igračica. Bez obzira što pobjeda u duelu protiv Malte može donijeti drugo mjesto na tabeli i plasman u baraž. Za takav ishod potrebno je i da Bosna i Hercegovina ne savlada Azerbejdžan u gostima.

– Razmišljamo samo o tome kako da što bolje odigramo protiv Danske. Znamo da je to izuzetna reprezentacija i zbog toga želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu. Tek nakon toga možemo pričati o Malti, iako je svima negdje u podsvijesti želja da kvalifikacije završimo na najbolji način, a to je pobjeda u posljednjem kolu. O tome treba da počnemo da razmišljamo na dan ili dva prije utakmice sa Maltom, dodao je Marić.

Okupljanje ekipe zakazano je za 29. avgust u 18 časova, na Trening kampu FSCG.

Odbojkašice Crne Gore u Češkoj, Krunić: Moramo napasti, moramo biti hrabri, nadamo se dobrom ishodu (VIDEO)

Gojković pred Evropsko prvenstvo: Mislim da smo izabrali najbolji mogući sastav