Gojković pred Evropsko prvenstvo: Mislim da smo izabrali najbolji mogući sastav

Foto: Vuk Ilić

Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, vjeruje da će “ajkule” imati šta da pokažu na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje počinje 29. avgusta.

Gojković je danas objavio listu igrača koji će nastupati na šampionatu u Splitu.

“Mislim da smo izabrali najbolji mogući sastav u ovom trenutku”, kazao je Gojković.

Vraćaju se Aleksa Ukropina i Vladan Spaić, koji nisu bili na šampionatu svijeta. Debitanti su Luka Murišić i Jovan Vujović, a nema iskusnog Uroša Čučkovića.

“Uroš se povrijedio protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetske lige. Čekali smo ga, nije uspio da se oporavi. Mlađi smo nego u Budimpešti, ali smo na većem nivou igre nego na početku ljeta. Vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo”, kazao je Gojković.

U pripremama za EP, Crna Gora je odigrala dobar turnir u Dizeldorfu, na kome je pobijedila i Španiju, imala i dobre završne treninge u Trebinju.

“Nesporno je da može da bude oscilacija, ali čini mi se da idemo putem koji smo zacrtali”, kazao je Gojković.

Prvi rival je Gruzija, sa kojom su “ajkule” teško izašle na kraj na šampionatu svijeta, pobijedile su 10:9.

“Uvijek je na početku, bilo je teško protiv Gruzije i u Budimpešti, ali mislim da je kvalitet na našoj strani. Imamo zahtjevnu grupu, od prvog meča. Spremićemo se, vjerujem da ćemo na pravi način ući u turnir. Idemo od meča do meča sa željom da pobijedimo u svakom”.

Nakon Gruzije je duel sa Slovačkom, pa za kraj grupne faze sa Italijom. Prvi cilj je četvrtfinale.

“Mislim da imamo kvalitet da budemo među osam. Igrali smo u prethodnom periodu protiv najboljih, neke smo pobijedili, u nekim mečevima bili blizu. Probaćemo da u svaku utakmicu uđemo na pravi način i da idemo na pobjedu”, zaključio je Gojković.

CG fudbalerke oslabljene protiv Danske i Malte, Marić: U najgorem momentu smo ostali bez četiri važne igračice

Liga Evrope: Crvena zvezda u grupi sa Monakom i šampionima Turske i Mađarske