Mladi vaterpolisti ostali bez bronze na Svjetskom prvenstvu

Foto: wpolo.me

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u grčkom Volosu. U16 selekcija poražena je u meču za bronzu od Srbije 14:13. 

Imala je Srbija i tri gola prednosti tokom druge četvrtine, ali smo početkom treće dionice uspjeli da preokrenemo serijom 4:0 za vođstvo od 9:8. Na nešto više od šest minuta do kraja utakmice imali smo prednost od 13:11, ali to je bilo sve od našeg tima. Srbija je postigla tri uzastopna gola za preokret i pobjedu. Imali smo posljednji napad sa igračem više za izjednačenje, ali ga nijesmo iskoristili. 

Četiri gola u našoj selekciji postigao je Danilo Stupar, tri Srđan Janović, po dva Tadija Matijašević i Miloš Milinić, a po jedan Draško Samardžić i Strahinja Gojković. Kod Srbije istakao se Gladović sa šest golova. 

Podsjećamo, izabranici Miodraga Mirovića su u grupi bili bolji od Letonije 22:2 i od Australije 14:12. Nadigrali smo Japan u osmini finala 16:9, a u četvrtfinalu Španiju nakon peteraca 14:13. U polufinalu smo poraženi od domaćina Grčke 15:13.

Šampion odbranio domaći teren: Sutjeska nadigrala Dečić u derbiju

Košarkaši poraženi na Baltiku od Litvanije, plasman na Mundobasket i dalje realan