Košarkaši četvrti put na Eurobasketu, Nikolić: U odličnom smo stanju; Peri: Pokazali smo da možemo igrati sa svima

Foto: FIBA basketball

Nakon Alitusa 2011, Jesenica 2013 i Istanbula 2017. godine – Crna Gora je četvrti put na Eurobasketu. U Tbilisiju, mečom sa Turskom u četvrtak od (18:15) “crveni” otvaraju Evropsko prvenstvo!

Naš tim je pred start šampionata odigrao šest mečeva četiri u kontrolnom dijelu uz dvije utakmice u kvalifiakcijama aza Mundobasket protiv BiH i Litvanije.

“U odličnom smo stanju. Imali smo četiri pripremne utakmice, kasnije još dvije u kvalifikacijama za Mundobasket. Zadovoljni smo. Napravili smo dobar rezultat protiv BiH, protiv Litvanije smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali se u trećoj četvrtini desio pad. Ali, ništa to ne znači – došli smo u dobrom stanju i mislim da će nam to značiti pred početak prvenstva”, rekao je centar reprezentacije Zoran Nikolić.

Naš tim je odigrao sjajan meč i slavio protiv BiH u “Morači” a nakon toga protiv Litvanije prekinuo niz od tri pobjede u kvalifikacijama. I pored toga ekipa je u dobrom ritmu.

“Mnogo nam znače te pobjede i zbog ritma. Značiće nam i na početku prvenstva, jer prvi meč igramo protiv Turske, koja je veoma dobra ekipa. Dobro nam je došla utakmica protiv BiH. Mislim da Evropsko počinjemo u dobrom ritmu.”

Tursku na Eurobasketu predvode NBA zvijezde – Alperen Šengun, Furkan Korkmaz i Džedi Osman. Tu su i igrači iz Evrolige poput Meliha Mahmutoglua, Sertača Šanlija, te Amerikanca Šejna Larkina. Trener je Ergin Ataman koji je sa Efesom dva puta zaredom osvojio Evroligu.

Foto: FIBA basketball

“Turska je odlična, kvalitetna ekipa. Ali, ne treba da se predamo i da odustanemo od pomisli na pobjedu. Idemo da pružimo maksimum, igramo našu igru i iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu”, smatra Nikolić.

Kendrik Peri smatra da su utakmice protiv BiH i Litvanije pokazale da Crna Gora može da igra protiv svih reprezentacija.

“Biće zabavno. U prethodnim utakmicama smo pokazali da možemo da se takmičimo sa svima, sve dok se držimo naše igre”, kazao je Peri i dodao…

“Protiv BiH je bilo mnogo pozitivnih stvari, a i pobijedili smo tu utakmicu. Ali, i protiv Litvanije smo pokazali dobre stvari, naročito u prvom poluvremenu”, kazao je Peri.

Potpisan ugovor o saradnji: Besplatna EYCA kartica za učenike koji upišu prvi razred srednje škole

Pogledajte nove odluke Izvršnog odbora FSCG