Vasilije Adžić drugi najmlađi strijelac u istoriji crnogorskog šampionata: Ne mogu da opišem koliko sam srećan

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti savladali su nedjelju tivatski Arsenal (4:0), a meč u Kotoru obilježio je kadetski reprezentativac Vasilije Adžić.

U 88. minutu susreta pod Vrmcem Adžić je lijepim lob udarcem postigao gol i postao drugi najmlađi strijelac u istoriji crnogorskog šampionata. Prvi pogodak je upisao sa 16 godina, tri mjeseca i 16 dana, a mlađi od njega bio je samo Ilija Vukotić, koji je u martu 2015. igrajući za Grbalj, pogodio mrežu Berana sa 16 godina, dva mjeseca i 14 dana.

„Osjećam se fenomenalno. Ne mogu riječima da opišem koliko sam srećan što sam na debiju postigao gol. Kada sam išao prema lopti, znao sam šta mi je činiti što se tiče dribliga. Vidio sam da se golman skoro vratio, ali sam takođe vidio prostor da mogu da pogodim. Pokušao sam i uspjelo je“, rekao je Adžić u intervjuu za klupski sajt.

Svi su nakon postignutog pogotka pohrlili Adžiću u zagrljaj.

„Hvala svima na čestitkama, hvala mojim drugovima, ali prije svega hvala stručnom štabu na ukazanoj prilici“.

Adžić je najmlađi strijelac Budućnosti od 2006. godine.

„Najmlađi sam strijelac najboljeg kluba u Crnoj Gori i sigurno sam presrećan zbog toga. To je motiv više za još jači rad na treninzima i dalje dokazivanje. Lijep je osjećaj zbog lijepog gola, ali sam svjestan da moram još mnogo da radim, učim i slušam kako bih bio bolji iz dana u dan. Svaki novi trening je novo dokazivanje i svakome se radujem isto, nebitno da li treniram sa kadetima ili prvotimcima, jer fudbal obožavam“.

Povremeno je trenirao sa prvim timom i ranije, a nakon ljetošnjih priprema na Zlatiboru je praktično standardan prvotimac. Kao najmlađi, često je zadužen za rekvizite…

„Stariji igrači mi mnogo pomažu, daju savjete, trude se oko svih nas mlađih… A što se tiče lopti i čunjeva, moramo da slušamo, svima nama mlađima prije svega treba da je čast što smo u prvom timu Budućnosti“, poručio je Adžić.

Na Zapadu ništa novo

CG fudbalerke sjutra protiv Danske