Kapiten Dubljević pred Španiju: Da igramo našu igru i iskoristimo šansu

Foto: FIBA

Naši košarkaši u igri su za drugu rundu na Eurobasketu, imaju još dva meča u grupnoj fazi u Tbilisiju, protiv Španije i Gruzije.

Tim Boška Radovića je ostvario planirano, savladao Belgiju i Bugarsku, ali se situacija u grupi A zakomplikovala kada su Belgijanci juče savladali Španiju, a Gruzija poslije dva produžetka Tursku. To znači da će našoj selekciji za odlazak u Berlin biti potrebna još jedna pobjeda kako bi se izbjegle dodatne kalkulacije.

Crna Gora sjutra (16.15) igra protiv Španije.

“Špance je iznenadila Belgija i sigurno će protiv nas ući motivisani. Ni oni nisu osigurali prolaz dalje. Znam da su veliki takmičari, spremiće ozbiljnu taktiku. Ali, ne treba razmišljati o tim stvarima. Treba da igramo našu igru i da iskoristimo šansu, koja će nam se, siguran sam, ukazati”, rekao je kapiten Bojan Dubljević.

Dvije pobjede su bile cilj prije početka šampionta, ali Bojan poručuje da se ne treba na tome zaustaviti.

“Cilj je da pobijedimo svaku utakmicu koju budemo mogli. Trudimo se da nema previše nervoze i da se ne opterećujemo tim stvarima. Želimo da pokušamo da kontrolišemo naš mentalitet i da pobijedimo još jednu utakmicu koja bi nas sigurno vodila dalje.”

Crna Gora je juče savladala Bugarsku i upisala drugi trijumf na Eurobasketu.

“Mislim da smo protiv Bugara igrali dobru odbranu, ali, kao i svakom sportu dolazi do pada. Umor je prevladao. Protiv Španije moramo da budemo koncentrisani, da se borimo”, rekao je Dubljević.

VENI, VIDI, VICI – Veterani Jadrana osvojili prvo mjesto u Rimu

“Ajkule” spremne za Mađare, Gojković: Veliki izazov, motiva neće nedostajati