VENI, VIDI, VICI – Veterani Jadrana osvojili prvo mjesto u Rimu

Foto: VK Jadran

Na evropskom prvenstvu za vaterpolo veterane koje je održano u Rimu od 29 avgusta do 4. septembra, Jadran veterani su osvojili prvo mjesto u kategoriji 35+.

Ekipa Jadrana se u prvom kolu grupne faze sastala sa ekipom „Pijani Somovi” iz Srbije i ostvarili pobjedu rezultatom 4:6 (1:1, 1:1, 1:2, 1:2). U drugom kolu ekipa Neptuna iz Mađarske je bila bolja od ekipe Jadran i slavila rezultatom 5:6 (2:1, 1:2, 2:0, 0:3).

U polufinalu Jadran je savaldao ekipu Bull’s Blood Eger reyultatom 5:6 (0:2, 1:1, 2:1, 2:2) i ostavrio plasman u finale.

U finalnoj utakmici Jadran je odmjerio snage sa ekipom splitske Magle. Jadranaši su tokom prve polovine utakmice imali prednost i kontrolisali tok utakmice, ali u drugoj polovini došlo je do pada koncentracije i ekipa Magle je izjednačila rezultat, pa je regulrani tok završen rezultatom 5:5. Uslijedili su peterci koje su jadranaši završili u svoju korist pa je konačan rezultat bio 8:9 (1:2, 1:2, 2:1, 1:0, 3:4).

Ovo je druga titula koju su Jadran veterani osvojili zaredom na evropskim prvenstvima za vaterpolo veterane. Prethodna zlatna medelja osvojena je 2018. godine na prvenstvu u Kranju. Pored zlatne medalje jadranaši imaju i broznu osvojenu 2016. godine u Rijeci.

Dragić nezadovoljan statusom: Pitajte selektora zašto nisam igrao

Kapiten Dubljević pred Španiju: Da igramo našu igru i iskoristimo šansu