Memorijal “Milorad Miško Asanović” od 22. do 25. septembra na terenima TK As

Foto: TK As

Memorijalni teniski turnir “Milorad Miško Asanović” biće održan od 22. do 25. septembra na terenima podgoričkog kluba As, najavili su organizatori.

Turnir će biti održan u znak sjećanja na osnivača TK AS i organizatora nekada tradicionalnog međunarodnog teniskog turnira “Rojal kup”.

Asanović je umro u februaru prošle godine od posljedica koronavirusa.

“Godinama su se najbolji i najtalentovaniji crnogorski teniseri, ali i iz regiona, pa i šire okupljali u septembru na teniskom turniru u Kokotima koje je organizovao teniski zaljubljenik Milorad Miško Asanović. Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić bila je član kluba u vrijeme kada je prije deceniju počinjala svoju profesionalnu karijeri i osvajala prve WTA bodove na turniru koje je organizovao TK AS”, piše u saopštenju.

Na prvom Memorijalnom teniskom turniru “Milorad Miško Asanović” učestvovaće djeca starosti od osam do 14 godina, a odvojeno takmičiće se i rekreativci.

Saopšteno je da porodica nije isključila mogućnost da u narednim godinama turnir preraste u takmičenje u svim starosnim kategorijama.

“Ove godine turnir posvećen najmlađima kojima je pokojni Asanović pružao nesebićnu pomoć i podršku. S obzirom da je organizacija Rojal kupa prekinuta zbog pandemije TK AS planira da narednie godine obnovi turnir”, piše u saopštenju.

Organizatori su predvidjeli da 22. i 23. septembra na turniru učestvuju djeca od 8 do 14 godina, dok su 24. i 25. septembar predviđeni za takmičenje rekreativaca, prijatelja kluba, ljudi iz biznisa i diplomatije.

Ceremonija dodjele nagrada planirana je za 25. septembar u 19 sati.

Asanović je bio dugogodišnji funkcioner Teniskog saveza Crne Gore, vlasnik i direktor TK As. Ostaće upamćen kao organizator jedinog profesionalnog turnira u Crnoj Gori, Rojal kup, koji se održavao od 2004. godine.

Turnir je ITF kategorije, a igra se na terenima TK As. Prve WTA bodove na Rojal kupu osvojile su Danka Kovinić, Danica Krstajić i Vladica Babić, a igrale su i zvijezde savremenog tenisa Andrea Petković, Irina Kamelija Begu, Paula Ormačea…

Federer: Lejver kup će biti moj posljednji turnir u karijeri

Teqball Montenegro – najbolji na završnici u Podgorici