Teqball Montenegro – najbolji na završnici u Podgorici

Foto: Tekbol savez Cne Gore

Tačka na Teqball Montenegro ljetnju sezonu biće stavljena u nedjelju, 18. septembra, u našem glavnom gradu. Trg Svetog Petra biće tekbol centar Crne Gore, pošto će se na turniru nadmetati osam najkvalitetnijih igrača u singlu, kao i po osam parova u mješovitoj i konkurenciji dječaka, dok su prijave za muški dubl otvorene za sve.

Jedan od favorita, pobjednik uvodna dva turnira u dublu, na Luštici i u Kolašinu, kao i najbolji na posljednjem turniru zimske sezone, ekipa „Kurjaci’’, želi da potvrdi titulu najuspešnijeg para.

„Pobjede na prva tri turnira su nam podigle samopouzdanje. Naravno, ima prostora još za napredak i očekujemo da ćemo do 18. septembra biti u potpunosti spremni za završni turnir u Podgorici. Očekujemo veliku borbu i daćemo sve od sebe kako bismo ostali neporaženi, a svjesni smo da to neće biti lako”, kazao je član ,,Kurjaka” Marko Žarković.

Nakon spektakla u Ulcinju, internacionlanog „Volcano TEQ“ turnira u čijem su polufinalu, uz „Kurjake“, bila tri najbolja tima na svijetu, reprezentacije Srbije, Francuske i Mađarske, Podgorica je domaćin finala ljetnjeg tekbol karavana. U glavnom gradu su više nego voljni da pomognu promociji mladog, urbanog sporta.

„Zadovoljstvo je biti dio ove priče i biti domaćin završnog turnira ovogodišnje tekbol sezone u Crnoj Gori. Kao gradska uprava koja se na pravi način odnosi prema sportu i brine o potrebama građana, prije mjesec smo instalirali jedan sto za tebol na Stadionu malih sportova. Brojni rekreativci su na pravi način odgovorili, sve više je igrača, stoga je prirodno bilo da im u saradnji sa Tekbol savezom Crne Gore i klubovima organizujemo kvalitetno takmičenje. Siguran sam da nas u prelijepom ambijentu – na Trgu Svetog Petra očekuje interesantan program, lijepo druženje, a ono što je posebno zanimljivo je što ćemo kroz brojne aktivacije uključiti sve generacije. Zato i pozivam sve da nam se pridruže i probaju ovaj novi sport, koji vremenom dobija sve više poklonika“, kazao je pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić.

Takmičarski dio turnira na Trgu Svetog petra u nedjelju počinje u 15 sati. Osim glavnog dijela finala, dan će obilježiti revijalni turnir sportskih novinara. Turnir je poseban i zbog premijernog učešća dama, koje će u takmičenje biti uključene u ,,Mixed Doubles’’ kategoriji. Nagradni fond završnog tekbol turnira je 1.500 eura. Najbolje u konkurenciji dječaka sleduje nagrada u vidu sportske opreme.

Ko će biti najbolji ,,tekeri’’ saznajte u nedjelju, 18. septembra u Podgorici, na završnom turniru na Trgu Svetog Petra.

Memorijal “Milorad Miško Asanović” od 22. do 25. septembra na terenima TK As

Održan drugi turnir manifestacije ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”