Održan drugi turnir manifestacije ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Drugi muški kvalifikacioni turnir manifestacije ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!’’, u organizaciji Sekretaraijata za kulturu i sport Glavnog grada i Stonoteniskog kluba ,,Spin’’ odigran je juče na vanjskim stolovima u Ulici Vasa Raičkovića.

Na turniru je učestvovalo 16 takmičara, podijeljenih u četiri grupe, u kojima se igralo po sistemu ,,svako sa svakim’’, nakon čega su po dva najbolja takmičara iz svake zaslužila prolaz u eliminacionu rundu, koja je iskristalisala četiri finalista.

U grupi A prvu poziciju zauzeo je Vladimir Racković, inače bivši poznati odbojkaš Budućnosti, sa tri ubjedljive pobjede, pa je u odlučujućoj fazi takmičenje koplja ukrstio sa drugoplasiranim iz grupe B, Lukom Marojevićem, savladavši ga 15:11 i izborivši mjesto na finalnom turniru.

Iako je u grupi A bio drugi, Miljan Cerović je u baražu rezultatom 15:8 nadigrao Filipa Jankovića, najboljeg u grupi B, što ga je lansiralo među učesnike završnog događaja, koji je predviđen za 1. oktobar u ,,Bemax’’ parku u Ulici Meše Selimovića.

Vrlo zanimljivo i neizvjesno bilo je na stolu broj 2, koji je donio sreću Danilu Bujišiću, prvom iz grupe C, u duelu sa drugim iz grupe D, Milošem Vidakovićem. Bujišić je nakon prave drame osvojio ključni poen i pobijedio 15:14, dobro se ,,oznojivši’’ da stigne do mjesta u finalu.

U posljednjem meču baraža Danila Simahodski, pobjednik grupe D, savladao je drugog iz skupine C, Miloša Miranovića, rezultatom 15:10.

Predstojećeg vikenda, tačnije u nedjelju 18. septembra (ukoliko za to budu povoljni meteo uslovi) na istoj lokaciji biće priređen ženski turnir, za koji se prijavilo 11 takmičarki.

Otvorene su prijave u obje konkurencije za preostale turnire na brdu Ljubović (24. septembra) i u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića (25. septembra). Zainteresovani građani/ke za takmičenje u najbližoj gradskoj zoni se mogu prijaviti isključivo putem maila pingpongpodgorica@gmail.com, a u prijavi moraju navesti ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt telefon i lokaciju na kojoj žele da se nadmeću.

Kvalifikacioni turniri su individualnog karaktera, dok će finalni biti ekipni: po 16 takmičara i takmičarki koji se plasiraju na završni spektakl 1. oktobra u ,,Bemax parku” voljom žrijeba će formirati 8 ekipa i nadmetati se za nagradni fond od 1000 eura (500 za šampione, 300 za drugoplasirane i 200 za treći tim).

Teqball Montenegro – najbolji na završnici u Podgorici

Mladost nakon preokreta do tri boda protiv Berana