Marić: Zamislite da selektor Radulović ima Savićevića, Mijatovića, braću Brnović, Lekovića, ali nema…Ni mi nemamo braću Janović, Zlokovića, Jokića, Šćepanovića

Đuro Marić, Foto: VPSCG

Za crnogorski vaterpolo predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo u Podgorici je veoma važno, u kojoj su nacionalne selekcije postigle, kako je rekao predsjednik saveza Đuro Marić, promjenljive rezultate.

“Mi smo u smjeni generacija, razumijem da javnost nema dovoljno strpljenja, to je navijački pristup, što je normalno. Ali, zamislite da selektor naše fudbalske selekcije Radulović ima Savićevića, Mijatovića, braću Brnovića, Lekovića… kakav bi tim imao. Ali, nemamo, a tako mi u vaterpolu sada nemamo braću Janović, Zlokovića, Jokića, Šćepanovića… Imamo neke druge momke i moramo biti strpljivi dok ne sazru nove generacije, momci poput ovih koji su u juniorskoj selekciji, a bili su u seniorskoj. Kada se to dogodi, kada se u punom kapacitetu priključe najboljem timu i pridruže mladim igračima koji su već u njoj, nadam se da će i rezultati biti bolji”, rekao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.

Nikola Vučević se priključio treninzima Čikaga

Novak u superlativu o Federeru: Postavio si standarde, čast mi je što te poznajem