Miodrag Radulović: Kad treba da ostavimo pečat i trag, mi odemo korak unazad

Foto: FSCG

Crna Gora je poražena u Zenici od BIH (1:0), čime je izgubila šansu da osvoji prvo mjesto u grupi 3 B Lige nacija, nakon blijedog izdanja u većem dijelu utakmice, posebno u prvom poluvremenu…

„Osjeća se da pritisak plasmana na veliko takmičenje podsvjesno utiče, jer jedino to može biti logičan odgovor. Imali smo sve preduslove za dobru utakmicu u Zenici. Mnogo naših navijača, od tri moguća rezultata, dva su nam odgovarala. Niko nije potencirao ogroman ulog, momci su zreli, profesionalci ssu, ali vjerovatno pritisak doveo do do toga da nismo bili na nivou u prvom poluvremenu“, kazao je Radulović na konferenciji za medije uoči posljednjeg meča u Ligi nacija, u ponedjeljak protiv Finske u Podgorici (20.45).

„Analzirali smo sve više puta iz više uglova, ali ne bih o tome pričao pred meč sa Finskom, to su i interne stvari. Možda je u pomalo i riječ o psihološkom problemu. Kad treba da ostavimo pečat i trag, mi odemo korak unazad. Ne dešava se samo ovoj generaciji, već i ranije u baražu sa Češkom, zatim u mečevima sa Danskom i Ukrajinom. Zašto je to tako – to je za dublju analizu“, dodao je selektor.

Sjutra je meč sa Finskom, duel za drugo mjesto u grupi.

Crnoj Gori je za poziciju dva dovoljan i bod…

„Želimo da na što bolji način završimo Ligu nacija. To je pobjeda. Osvojili bismo drugo mjesto u grupi, dala bi nam nadu za baraž za EURO, a revanširali bi se Fincima za poraz u junu 2:0. Izaći će najspremniji i igrači koji mogu da izdrže teret jakog ritma. Samo maksimalno spremni igrači dobiće šansu, jer nas očekuje težak teren i težak protivnik, koji dugo igra zajedno, koji se uigrao u formaciji 3-5-2, a koju dugo godina vodi isti selektor“, naglasio je Radulović.

Ukupan utisak nakon Lige nacija biće poznat, a i umnogome će zavisiti od skora u posljednjem meču…

„Gradili smo tim i imali viziju da iskoristimo Ligu nacija da ostaneto u B grupi, proširimo roster i homogenizujemo ekipu… Junski ciklus je bio izuzetno dobar, nadali smo se da ćemo to nadograditi protiv BIH. Nismo, ali ako pobjedimo Finsku bićemo takođe zadovoljni. Biće uspjeh ako budemo drugi, ako iza sebe ostavimo dvije selekcije koje su bolje rangirane od nas“, rekao je Radulović

Protiv Finske bi Sead Hakšabanović trebalo da igra od starta meča..

Rukometašice ponovo na okupu: Popović pozvala 20 igračica, na spisku Đina Jauković

Ženski kata tim osvojio srebrnu medalju