Podgorica domaćin džudistima sa Balkana

Foto: DŽSCG

Podgorica će za vikend biti domaćin juniorskog prvenstva Balkana, na kojem se očekuje učešće više od 200 džudista iz 11 država, saopšteno je iz Džudo saveza.

Predsjednik te asocijacije Jovica Rečević kazao je da su višegodišnji pravni i organizacioni problemi i narušeni međuljudski odnosi prošlost i da novo rukovodstvo vraća džudo na puteve stare slave.

On je podsjetio da je džudo kao olimpijski sport jedan od natrofejnijih u Crnoj Gori, koji je dao šampiona i vicešampiona svijeta, evropskog viceprvaka i osvajače mnogo drugih medalja.

“Najveću štetu zbog takve situacije imali su džudisti. To je prošlost i sada je jedinstvena organizacija, koja funkcioniše profesionalno i radi u interesu džudista. Plod takvog rada je međunarodni kamp u Budvi sa Svjetskom džudo federacijom. Tempirali smo termin da bude prilika za podizanje forme juniorske selekcije”, rekao je Rečević na konferenciji za novinare.

Predsjednik Stručno-trenerske komisije Ilija Vukotić očekuje izuzetno kvalitetno takmičenje, navodeći da će u Podgorici nastupšiti osvajači medalja na kontinentalnim šampionatima.

“Naši trakmičari su na završnim pripremama u Budvi i očekujem da ćemo, nakon usješnih nastupa na šampionatima Balkana u drugim uzrasnim kategorijama, pred svojim naviijačima napraviti korak više”, rekao je Vukotić.

On je najavio da će crnogorska reprezentacija imati predstavnike u svim kategorijama, u gotovo svim i po dva.

“I pored sitnih povreda, koje su neke borce spriječile da nastupe, sa pravom smo optimisti i vjerujemo da ćemo imati zapažen nastup”, rekao je Vukotić.

Navijači Zvezde razgovarali sa čelnicima kluba: Raduljica je posljednji bivši igrač Partizana u Zvezdi

Legendarni asovi – Dejo i Piksi na ručku u Budvi