Pavićević nakon pobjede: Pogađali smo teške šuteve, nadam se da će nas to krasiti ove sezone

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/624074/pavicevic-pogadjali-smo-teske-suteve-nadam-se-da-ce-nas-to-krasiti-ove-godine#:~:text=Foto%3A%20Igokea/Nikola%20Vuruna

Mornar je slavio u Laktašima (91:83) na otvaranju ABA lige.

Blistao je Fets Rasel sa 41 poenom (devet trojki), a Vladimir Mihailović je ubacio 26.

„Kao i svaka utakmica na početku sezone, i ova je donijela neizvjesnost. Iz mog iskustva, pritisak je uvijek veći na domaćoj ekipi, nego na gostujućoj. To je možda jedan od faktora koji je odlučio ovu utakmicu. Imali smo mnogo padova u igri, što je i normalno, jer smo napravili potpuno novi tim. Volim da se našalim i kažem da im još nisam svima imena popamtio”, uz osmijeh je rekao Pavićević.

Iskusni stručnjak je napomenuo da su dva heroja pobjede prvi put zajedno bila na terenu, ne računajući treninge.

„Ovo je prvi put da smo igrali zajedno, jer Mihailović u pripremnom periodu nije odigrao nijednu utakmicu. Imali smo velikih pehova, od povrede mladog Ščuke, najvećeg talenta kojeg sam vidio u posljednjih 20 godina. Zaista mi je mnogo teško kad pričam o njemu, želim mu brz oporavak. Imali smo i drugih igrača koji su izašli iz povreda, ali svi koji su kročili na teren dali su sve od sebe, a samo sam to tražio od njih”.

Barani su u posljednjoj četvrtini dali čak osam trojki i prelomoli meč.

„U 2. poluvremenu smo adaptirali igru na njihovu promjenu odbrane, iskoristili neke situacije koje smo pravili i pogađali teške šuteve. To će nas, nadam se, krasiti i ove godine”, zaključio je Pavićević.

Mornar krenuo pobjedom: Rasel i Mihailović srušili Igokeu

Dečić u finišu do pobjede, Arsenal slavio u Petrovcu