Minstarstvo podržalo Evropsku nedjelju sporta

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministarstvo sporta i mladih će, organizacijom multisportskog zabavnog događaja Bi aktiv viledž/Be active village/, učestvovati u inicijativi Evropske komisije pod nazivom Evropska nedjelja sporta, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da je glavni cilj te inicijative promocija sportske i fizičke aktivnosti koja je namijenjena svima, kao i da podstakne građane da svakodnevno budu aktivni i usvoje zdrave stilove života.

“Be active village je multisportski zabavni događaj za djecu, mlade, studente i odrasle i biće održan 6. oktobra od 17 do 20 sati u sportsko rekreativnoj zoni Sportskog centra Morača”, saopšteno je iz ministarstva.

Navodi se da će u okviru tog događaja Crnogorski olimpijski komitet, Paraolimpijski komitet Crne Gore i nacionalni sportski savezi predstaviti svoj rad kroz motivaciju građana da se u što većoj mjeri uključe u sportsko rekreativne aktivnosti.

“U okviru manifestacije biće odigrana i revijalna fudbalska utakmica između vrhunskih sportista i diplomatskog kora”, saopšteno je iz ministarstva.

Ekipa sportista nastupiće u sastavu Marija Vuković, Blažo Lisičić, Vlado Šćepanović, Danijel Furtula, Srdjan Mrvaljević ,Damjan Danilović, Darko Pešić, Sonja Barjaktarović, Vasilije Jakšić, Gavrilo Pajović i Igor Vušurović.

Sastav dimplomatskog kora čine Vlado Dedović EU delegacija, Kristofer Kjeldsen (EU delegacija), Ema Lorensen (EU delegacija), Mario Neaksu (EU delegacija), Beran da Costa Bobo (UN RC), Fergus Vilson (Ambasada Velike Britanije), Andrei Vlad (EU delegacija), Pavel Pasku (Ambasada Rumunije), Darko Kažić (Ambasada Rumunije), Nikola Mugoša (Ambasada Velike Britanije).

Radosav Spasojević: Dolazak u Krku pravi potez

Odličan start fudbalerki: Stanić i Rakočević za pobjedu protiv Azerbejdžana