Radosav Spasojević: Dolazak u Krku pravi potez

Foto: KK Krka Novo mesto

Radosav Spasojević upisao je prve poene, minutažu u dresu Krke iz Novog Mesta.

Krilni košarkaš je ovog ljeta nakon dvije godine napustio Sutjesku, ponovo je u inostranstvu, u redovima kluba, koji je ne tako davno znao da uzme bodove Crvenoj zvezdi, Partizanu, Budućnosti.

Debi je bio protiv Rogaške (bivšeg ABA 2 ligaša) u dvorani “Leon Štukelj” – pobjeda više nego ubjedljiva (105:67).

Spasojević je u pobjedi učestvovao sa osam poena, uz tri skoka.

“Prva utakmica za mene u dresu Krke i pobjeda lakše od očekivanog protiv Rogaške. Od prvog minuta smo nametnuli svoj stil igre, što je bilo teško pratiti. Zadovoljan sam igrom, koja će biti sve bolja iz meča u meč”, kazao je Spasojević za Sportski.me.

Period prilagođavanja na grad Novo Mesto, klub ide dobro.

“Vjerujem da sam napravio pravi izbor dolaskom u Krku. Sve zaista protiče kako treba i nadam se dobroj sezoni”, kaže 30-godišnji košarkaš.

Krka je prošle sezone ispala iz elite ABA lige, sada je u nižem rangu regionalne košarke. Ali, nema namjeru da se tu previše zadržava – cilj je vratiti se u društvo najboljih.

“Klub ima ambiciju da se vrati u ABA 1 .Neće biti lak zadatak, ali smatram da imamo jak tim, koji je dobro vođen sa klupe, i vjerujem da ćemo uspjeti u tome”, rekao je Spasojević.

Foto: KK Krka Novo mesto

Krku brzo očekuje nastup u NLB ABA 2 ligi, koja je iz godinu sve zanimljivija, a rivali konkuretniji, sa najvišim ambicijama.

Pored ekipe iz Novog Mesta – slovenačku košarku predstavljaju još Helios i Šenčur.

Liga kreće 17. oktobra.

“Igrao sam prethodne dvije sezone sa Sutjeskom NLB ABA 2 i poznat mi je kvalitet rivala, sistem. Liga je kvalitetna, nema sumnje da će tako biti i ove sezone”, rekao je Spasojević.

Nikšićanin je ovog ljeta bio u najužem izboru kandidata za Eurobasket. Ipak, na kraju nije bio među 12 odabranih.

Foto: KK Krka Novo mesto

Ostaje žal što nije bio dio Evropskog prvenstva.

“Sigurno da ostaje žal… To je veliki izazov za svakog košarkaša, biti na tako velikom takmičenju i predstavljati svoju zemlju. Biće još akcija ubrzo, gdje vidim sebe u ekipi. Momci su odigrali odlično, dali su makimum i čestitam im na tome”, zaključio je Spasojević.

Budva brani titulu, Lovćen želi da se vrati na tron

Minstarstvo podržalo Evropsku nedjelju sporta