Radović pred start WABA lige: Dodatno smo podmlađeni, ali ambicije ostaju iste

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa uveliko se spremaju za početak nove sezone, a premijeru će imati 12. oktobra u Šapcu, kada će gostovati debitantu u regionalnom takmičenju, ekipi Duge.

“Plave” će u utorak otputovati za Šabac, a uoči početka nove sezone trener Budućnost Bemaxa Vladan Radović iznio je očekivanja.


-Iako u sezonu ulazimo bez najbolje igračice iz minule sezone Mine Đorđević, koja je bila i najbolji igrač lige, a uz to smo ostali i bez Violete Lazarević, naša startna ,,petica”, Budućnost neće mijenjati ambicije, već će sigurno jurišati da ponovo bude na fajnal foru. Odlaskom Đorđević i Lazarević nedostajanje nam snage i iskustva ispod koša, ali smo svjesni toga ipak napravili prostor za Maju Bigović i Kseniju Šćepanović za koje vjerujem da su perspektiva kluba, ali i crnogorske košarke – rekao je Radović.

U utakmici protiv Vašaša tešku povredu zadobila je Jovana Savković, koja će zbog operacija prednjih ukrštenih ligamenata vjerovatno pauzirati nekoliko mjeseci.


-Savković će zbog teške povrede koljena propustiti cijelu sezonu i to je jako loša okolnost za nas. Mnogo će nam nedostajati, jer spoljna linija nam je godinama zajedno, uigrane su i navikle su se na nju ostale igračice,tako da će njen izostanak biti veliki hendikep. Ipak, vjerujemo da će njen oporavak teći po planu i da će se uspješno vratiti na teren – naglasio je trener ,,plavih”.
Međutim, mladi stručnjak je kristalno jasan.


-I pored svega toga, naše ambicije su iste. Zadržali smo kostur tima, a vjerujem da će naše mlade igračice i ove godine napraviti iskorak i pokazati kvalitet, koji su dokazale minule sezone, ali i tokom ljeta za vrijeme reprezentativnih akcija, kada je bilo jasno svima da je to ozbiljan potencijal. Nadam se da su svjesne da moraju biti posvećene i da će samim tim nastaviti da rade sa izuzetnim motivom – kategoričan je Radović.

Simonović ugostio Perkovića i Stojadinova

Cedevita Olimpija lako do pobjede protiv Splita na Gripama