Džudović nakon remija sa Petrovcem: Moramo bolje

Foto: FK Budućnost

Budućnost je u 11. kolu domaćeg šampionata igrala neriješeno sa Petrovcem pod Goricom (3:3) u uzbudljivoj utakmici – rezultat nije nešto sa čim „plavi“ mogu da budu zadovoljni, ali reakcija je za pohvalu.

Razlog – Budućnost je nakon lošeg prvog poluvremena gubila sa 2:0, a čim se vratila u meč golom za 2:1 u 61. odmah je primila još jedan, pa je posljednjih pola sata jurila dva gola minusa. I uspjeli smo da dođemo do remija.

„Na kraju moram da budem zadovoljan, ali mislim da nam je pad koncetracije na prekidima otežao cijelu utakmicu. Bezveze smo doveli sebe u situaciju da jurimo dva gola prednosti“, rekao je Miodrag Džudović nakon utakmice…

„Imamo oscilacija u igri, a kroz sve te probleme moramo da prođemo zajedno i da ispravljamo greške. Međutim, definitivno moramo bolje da igramo“.

„Plavi“ nisu dobro ušli u utakmicu, dozvolili su protivniku da iskoristi svoje kvalitetne strane i sopstvenim greškama im omogućili da dođu do golova – usamljeni Boljević je sa desetak metara pogodio u 6. minutu na povratni pas, da bi u 31. Mendi postigao pogodak poslije kornera, koji je naš tim loše branio.

Između dva gola „nebeskoplavih“, naš tim je prijetio preko Đukanovića i Ražnatovića, do kraja prvog dijela je pokušao i Ignjatović, da bi Đukanović na samom kraju odlično glavom gađao nakon kornera Terzića, ali je jedan defanzivac Petrovca spasio čist gol.

Drugi dio je donio agresivniju i kvalitetniju Budućnost, napadački nastrojenu riješenu da stigne minus. Đukanović, Lusero i Bakić su pokušavali, da bi Ražnatović u 61. konačno „spakovao“ loptu u mrežu nakon asistencije Petrovića. Međutim, uslijedio je novi šok – Faust je pogodio u 63. za 3:1 nakon opet loše postavke našeg tima.

Do kraja utakmice je postojao praktično samo jedan tim – naši momci su pokazali karatker želeći da dođu do preokreta (dobre šanse su imali Đukanović, Đuričković), ali su dva penala Bakića donijela bod – prvi je realizovao u 70. (izborio ga Petrović), a drugi u 90+5. minutu (izborio ga Mrvaljević).

„Teško je bilo vratiti se i probiti odbranu protvnika, jer se rival vratio nazad u defanzivni blok. Na kraju, moram da budem zadovoljan rezultatom jer smo gubili dva puta po dva razlike, ali ekipa nije prestala da igra, već je željela da preokrene“, rekao je Džudović, koji će sa pomoćnicima sigurno analizirati remi…

„Negdje nam i realizacija nedostaje, ali momci su drugo poluvrijeme odigrali odlično. Spasili su – ono što se kaže – što se spasiti može“, jasan je šef stručnog štaba našeg tima.

UEFA utvrdila raspored mečeva kvalifikacija za EURO 2024: “Sokoli” kreću iz Sofije

Lambulić nakon gostovanja Budućnosti: Mislim da smo zaslužili da slavimo