Bar domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete i juniore

Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i Predrag Perković, predsjednik Karate saveza Crne Gore potpisali su ugovor o suorganizaciji Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21 koje će biti održano u Baru od 4. do 6. novembra.

Raičević je istakao zadovoljstvo zbog činjenice što će Bar biti domaćin ovako značajnog šampionata koje će, prema procjenama, okupiti više od hiljadu takmičara sa čitave teritorije Balkana.

“Opština Bar prepoznaje značaj karatea kao jednog od najmasovnijih sportova kojim se više nego uspješno bavi i veliki broj sportista u našem gradu. Šampionati ovog tipa okupljaju veliki broj takmičara, ali i oficijelnih lica balkanskih i evropskih federacija što će svakako doprinijeti afirmaciji i promociji Bara kao dobrog domaćina i grada koji, zahvaljujući izgrađenoj sportskoj infrastrukturi, može obezbijediti neophodne uslove za održavanje raznih vrsta takmičenja”, rekao je Raičević.

Kroz učešće u organizaciji takmičenja poput ovog, Opština Bar teži razvoju i unaprijeđenju profesionalnog sporta, ali i ostalih vrsta sportskih aktivnosti u našem gradu kao i podsticanju djece i mladih na bavljenje sportom u namjeri da on bude dostupan svim građanima.

Jadran lako do pobjede protiv Gimaraeša

Ragbi ekspanzija koja ima Budućnost, ali bez terena u Crnoj Gori