Podgorica protiv Sutjeske na startu ABA 2 lige: Vujisić: Da otvorimo sezonu na pravi način

Foto: KSCG

Košarkaši Podgorice otputovali su na Zlatibor, gdje sjutra počinje nova sezona u ABA 2 ligi. Tim Nebojše Bogavcau okviru prvog ,,balona” igraće dva meča, prvi sjutra protiv Sutjeske i u četvrtak protiv domaćina, ekipe Zlatibora.

-Naporno smo radili u pripremnom periodu tako da maksimalno spremni dočekujemo nove obaveze. Na startu nas očekuju dvije jake i zahtjevne utakmice protiv timova koji imaju ove sezone velike ambicije u regionalnom takmičenju. Iskreno trenutno smo fokusirani na prvi meč protiv Sutjeske, svjesni da je uvijek taj prvi meč posebno težak, specifičan i da ima izuzetnu važnost, ne samo u rezultatskom smislu, već i na psihološkom planu – kazao je za klupski sajt Viktor Vujisić, prvotimac Podgorice.

Vujisić je sa Studentskim centrom osvojio ABA 2 ligu u sezoni 2020/2021, a sada će nastojati da pruži što veći doprinos u timu Podgorice, koja sa izmijenjenim sastavom ulazi u regionalno takmičenje.

Prvi meč na Zlatiboru igraju upravo Podgorica i Sutjeska – meč se igra sjutra od 15 časova, dok u četvrtak od 21 čas rival će nam biti ekipa Zlatibora.

-Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo sezonu u ABA ligi otvoriti na pravi način. To bi nam zaista mnogo značilo uoči nastavka ,,balona” i generalno takmičenja u ABA ligi. Imamo dosta informacija o ekipi Sutjeske, znamo njihove kvalitete, tako da očekujem zahtjevnu utakmicu, ali vjerujem da imamo kvaliteta da ostvarimo pobjedu – kazao je Vujisić.

U odnosu na minulu sezonu u ABA 2 ligi Podgorica će imati osam novih igrača, a to su pored Vujisića, Domen Bratož, Jovan Vojinović, Selim Fofana, Mladen Vujić, Luka Barišić, Filip Anđušić i Danilo Brnović.

Sutjeska spremna za start ABA 2 lige, Vujačić: Pružićemo maksimum na Zlatiboru

Zvanično: Mirko Vičević u Kući slavnih