Podgorica otputovala na Zlatibor na revanš meč četvrtfinala ABA 2 lige

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Košarkaši Podgorice otputovali su danas na Zlatibor, gdje će sjutra (18 časova) protiv istoimene ekipe igrati revanš meč četvrtfinala ABA 2 lige. Podgorica je u prvom duelu prije šest dana u ,,Bemax areni“ slavila ubjedljiv trijumf (113:89) i sa dosta optimizma odlazi na odlučujući duel za plasman u polufinale drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja.

-Nakon prvog meča, gdje smo nastupili bez Nikole Žižić i Danila Ivanovića, sada smo dodatno oslabljeni, jer neće biti ni kapitena Milutina Đukanovića. Ali, nadam se da ćemo znati da odgovorimo na pravi način. Znamo važnost meča i vjerujem da ćemo odigrati na najbolji način – kazao je za klupski sajt trener Podgorice Dragan Radović.

Podgorica je ligaški dio regionalnog takmičenja završila na šestom mjestu sa učinkom 8-5, dok je Zlatibor bio treći sa 10 pobjeda i 3 poraza, a u okviru 7.kola Zlatibor je tada trijumfovao – 84:72. Sada su okolnosti drugačije – Podgorica je na svom terenu stekla +24, a sjutrašnji revanš daće odgovor može li do polufinala.

-Prednost koju smo stekli u prvom meču ne mora da znači ništa. Igra se 80 minuta i vidjećemo ko će na kraju da bude bolji. Mislim da smo u prvom meču pokazali dobar odnos, imali dobru odbranu i pored primljenih 89 poena, kontrolisali smo meč i očekujem od momaka da i u ovom meču budu sa maksimalnom energijom i koncentracijom svih 40 minuta, što bi nam omogućilo rezultat koji će nas voditi u narednu rundu – dodao je Radović.

Marko Kljajević, prvotimac Podgorice, svjestan je da njegov tim čeka naporan me.

-Sigurno da nas čeka jako zahtjevna i teška utakmica protiv ekipe Zlatibora. Odigrali smo sjajno u prvoj utakmici na našem terenu, tako da sada čekamo revanš sa 24 poena viška, ali to ne mora ništa da znači. Maksimalno smo oprezni, veoma motivisani i ta prednost iz prve utakmice neće nas zavarati da pomislimo da će biti lako – upozorio je Kljajević.

Protiv Zlatibora ulogu kapitena preuzeće upravo Kljajević, koji zna recept za uspjeh.

– Na nama je da u utakmicu uđemo sa fokusom i velikom dozom agresivnosti prije svega u odbrani, ali i u napadu, kako bi stigli do uspjeha i izborili polufinale. Vjerujem u našu ekipu, jer se pokazalo da smo u usponu forme i ako ispoštujemo stvari koje se traže od nas sigurno da možemo do pozitivnog ishoda – jasan je Kljajević.

Čikago poražen od “Niksa”, “Bulsi” u plej inu protiv Atlante (VIDEO)

Jadranu titula u konkurenciji mlađih juniora