Upoznajte Marka Mrvaljevića – junaka svetkovine našeg klupskog fudbala: Broj 87 nosim zbog Varvara!

Foto: FK Budućnost

Budućnost je u proteklom kolu Meridianbet 1. CFL pogotkom Marka Mrvaljevića osvojila Nikšić, odnosno pobijedila Sutjesku (0:1)

Fudbaleri Budućnosti protekle sezone izgubili su šampionsku trku od igrača Sutjeske, ali kada dođe međusobni susret naših najvećih klubova, ekipa iz Podgorice postaje nerješiva enigma za Nikšićane! Peti put zaredom “plavi” su slavili protiv najvećeg rivala. Heroj velikog trijumfa kraj Bistrice bio je Marko Mrvaljević! Radila je veza saigrača još iz mlađih dana, Andrija Ražnatović je svojom prepoznatljivom ljevicom ubacio loptu u srce peterca domaćina, a Mrvaljević poput robusnih napadača, pravih “devetki” (kakvih je sve manje u modernom fudbalu) glavom zakucao loptu u mrežu, spakovao tri boda za Podgoricu i lansirao tim na prvo mjesto tabele nakon 14 utakmica domaćeg loptanja.

“Svakako da svima puno u klubu znači ova pobjeda, prvo zato što je protiv najvećeg rivala – Sutjeske, te što smo do trijumfa stigli na njihovom terenu i preuzeli prvu poziciju na tabeli”, počinje Mrvaljević razgovor za Meridiansportportal i na pitanje koliko mu znači pogodak u derbiju odgovara:

“Znači mnogo. Svakom napadaču mnogo znače golovi, a pogotovo kad su u derbiju i kad se ispostavi da taj potez riješi utakmicu. Presrećan sam zbog toga i nadam se da ću uspjeti da nastavim u istom ritmu”.

Mladi 21-godišnji napadač dijete je Budućnosti, ali je u rodnom gnijezdu dugo tražio svoje mjesto pod suncem. Bio je na pozajmici u Titogradu i tresao mreže nakon čega je uslijedio prvi veliki potez u karijeri – potpis profesionalnog ugovora sa “plavima”. Međutim, nije to mnogo promijenilo status u ekipi, “tražio se”, uslijedila je nova pozajmica (FK Podgorica), a dolaskom Miodraga Džudovića sve se promijenilo. Mrvaljević je čak istisnuo i Stefana Miloševića, prvu napadačku opciju Podgoričana, a što je najvažnije, u posljednje vrijeme i trese mreže.

“Naravno da moram biti zadovoljan, zato što znam da sam naporno radio na treninzima. Šef je prepoznao moje zalaganje i ukazao mi šansu. Nadam se da ispunjavam njegove zahtjeve i trudiću se da nastavim, da ostanem u formi. Mnogo je značio dolazak trenera Džudovića, ne samo meni, već i svim igračima. Dobro radimo na treninzima i šef od svih igrača ima respekt”, govori nam Mrvaljević.

Osim fudbalskih kvaliteta stameni ofanzivac privlači pažnju i zaduženim brojem koji mu krasi dres podgoričke Budućnosti. Devetka je uvijek predstavljala napadača, ali naš sagovornik odlučio se za broj 87! Razlog? Bezuslovna ljubav prema Varvarima, najvatranijim pristalicama “plavih”, osnovanih upravo 1987. godine.

„Još kao manji sam išao na sve utakmice Budućnosti i to među najvatrenijim pristalicama Varvarima. I sada idem, ukoliko se desi da nijesam u protokolu za utakmicu. Volim da pođem i na košarku. To je i razlog zbog kojeg nosim upravo broj 87”, ističe Mrvaljević koji u nedjelju, na proslavu 35. rođendana Varvara, sanja pogodak i pobjedu:

“Jedva čekam utakmicu. Nadam se da će tribine biti ispunjene, pogotovo sjever, a da ćemo mi uspjeti da im podarimo poklon u vidu pobjede nad Arsenalom”.

Međutim, protiv Tivćana neće biti lako – sjajni Arsenal ima samo dva boda manje od Budućnosti.

“Slažem se da je Arsenal najprijatnije iznenađenje u tekućem dijelu sezone. Igraju dobar fudbal i odlično su vođeni. Mi smo protiv njih u prvom dijelu odigrali jako dobru utakmicu. Tako i sada moramo da pokažemo ko smo i šta smo. Nadam se da neće biti problema”, ističe Mrvaljević i vjeruje da Budućnost neće ispustiti lidersku baklju crnogorskog fudbalskog karavana:

“Ova sezona je dosta izjednačena. Bukvalno sve ekipe imaju dosta uspona i padova. Mi smo sada preuzeli prvo mjesto i nadam se da ćemo tu ostati, te da sezona neće biti mnogo zanimljva, već da ćemo uspjeti da se odvojimo na vrhu”, kazao je Marko za Meridiansportportal.

Mrvaljević je u dosadašnjem toku sezone tri puta tresao mreže, osim derbija, upisao se protiv Rudara i Petrovca.

Radičević se nakon Evropskog prvenstva oprašta od reprezentacije

Nije odgovarao na pitanja novinara: Radonjićev pres poslije poraza od Partizana trajao 25 sekundi (VIDEO)