Omladinici poklekli u drugom dijelu meča u Skadru

Foto: FSCG

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Albanije rezultatom 2:0 u prijateljskom meču koji je danas odigran u Skadru.

Prvu priliku na meču imala je selekcija Albanije i to u 21. minutu kada je Derijev udarac dobrom intervencijom zaustavio Krijestarac. „Sokoli“ su na prvu prijetnju domaćina odgovorili pet minuta kasnije kada je Radulović, nakon dobrog centaršuta Badnjara, poslao loptu preko gola protivnika.

Do odlaska na odmor Albanci su još jednom pokušali da dođu do prednosti ali je Mica šutirao preko gola nakon dobrog dodavanja Krasnićija.

Početak drugog poluvremena obilježila je terenska incijativa našeg tima, ali su izostale prave prilike ped golom rivala.

Rezultat susreta promijenjen je u 65. minutu kada je, nakon prekršaja nad Rucijem u kaznenom prostoru, dosuđen kazneni udarac za domaćina. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Krasnići. Samo pet minuta kasnije, nakon prekida sa lijeve strane koji je izveo Kasmolari, mrežu našeg gola zatresao je Muca za konačnih 2:0 u korist domaćina.

U sudijskoj nadoknadi vremena naša selekcija imala je priliku da ublaži poraz, ali je udarac Delića iz slobodnog udarca zaustavio albanski čuvar mreže.

– Ovo je za nas bila jako dobra provjera jer smo igrali protiv kvalitetne reprezentacije, čijih 16 igrača igra širom Evrope. U prvom poluvremenu prepustili smo posjed lopte protivniku, koji nam nije stvorio neke veće prilike. U nastavku smo mi imali veći posjed i kada smo igrali najbolje, primili smo prvi gol. Nakon toga nismo uspjeli da uspostavimo igru koju smo imali. Za drugu utakmicu pokušaćemo prevashodno da ispravimo neke taktičke greške i da probamo da se revanširamo za ovaj poraz, kazao je selektor Slobodan Drašković.

Isti rivali odigraće novu prijateljsku utakmicu – mlađe omladinske selekcije Crne Gore i Albanije odmjeriće snage na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 13:00 časova.

Kadeti remizirali sa Turskom, Nikčević sačuvao “sokoliće” od poraza

Održan Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza