Boško Radović: Mnogo loših odluka u napadu, žao mi je navijača, napravili su sjajnu atmosferu

Foto: KSCG

Litvanija je slavila u “Morači” 65:56 izborila plasman na Mundobasket, a odložila promociju “crvenih” za februar kada s eigra posljednji FIBA prozor.

“Litvanija je odigrala čvrstu utakmicu. Teško je takvog rivala pobijediti, u kojem god sastavu igrao, kada date 56 poena. Igrali smo dobru odbranu, ali imali mnogo loših odluka u napadu – mnogo šuteva, mnogo stvari koje uglavnom ne radimo. Falilo nam je energije, istrošili smo se u Češkoj, u putu do tamo i nazad i očigledno se nismo oporavili u mjeri koja je bila potrebna”, rekao je selektor Boško Radović i dodao:

“Žao mi je navijača, koji su napravili sjajnu atmosferu. Nismo ih obradovali ovog puta i nadam se da ćemo ovo “ispraviti” u februaru i da ćemo imati razloga da slavimo”, kazao je Radović.

Manjak prave energije na oba kraja terena i razigran protivnik – bila je to “kombinacija problema” za naš tim.

“Izvanredna odbrana rivala, a mi smo bili nervozni. Nismo se navikli na kontakt igru rivala – odgovorili smo šutevima koji nam nisu svojstveni. U posljednje vrijeme smo imali disciplinu u napadu, večeras to nije bio slučaj. Šutirali smo 25 trojki”, rekao je Radović.

Slovenija na Svjetskom prvenstvu

Vuković: Predložićemo Radičević za Nagradu “19. decembar”