Jovanović: Meč sa Sutjeskom može da bude prekretnica za nas

Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Lovćen i Sutjeska prethodnih sezona vodili su borbu za lidersko mjesto u domaćem šampionatu i plasman u ABA 2 ligu – ove sezone je situacija nešto drugačija.

Cetinjani duel sa Nikšićanima večeras od (18h) u petoj rundi dočekuju u nezgodnom tajmingu, ekipa je imala problema sa povredama…

“Meč protiv Sutjeske za nas dolazi u nezgodnom trenutku s obzirom da smo u trenažnom procesu i pripremi imali problema sa povredama, ali nadam se da ćemo biti u kompletnom sastavu i pokušati da izvučemo maksimum. Utakmica je trebala da se odigra prošle nedjelje, ali je odložena zbog reprezentativnih obaveza i mislim da bi nam više odgovaralo tada da je odigrana, zbog gore pomenutih problema, ali zbog činjenice da je Đukanović od kojeg nam dosta toga zavisi bio sa reprezentacijom”, ističe je trener Lovćena Petar Jovanović.

Sutjeska je maksimalna u Prvoj ligi, ima tri pobjede (meč sa Ibrom nije odigran, jer je ekipa iz Rožaja izbačena u Drugu ligu), dok je Lovćen u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio dvije pobjede i dva poraza.

42-godišnji stručnjak respektuje rivala. Ali…

“Igramo na domaćem terenu, protiv ekipe koja je po meni jedan od najboljih sastava ABA2 lige. Mislim da nismo bez šansi iako ulogu favorita prepuštamo ekipi Sutjeske. Imamo motiva i želje i kvaliteta da bodovi ostanu na Cetinju. Ova utakmica može za nas da predstavlja prekretnicu jer u slučaju pobjede možemo da nastavimo borbu za plasman u ABA 2 iako nam to nije primarni cilj ove sezone”, kazao je Jovanović.

Meč u Prijestonici imaće i humanitarni karakter.

“Košarkaški klub Lovćen organizovao i humanitarnu akciju za pomoć porodici Magovčević a u sklopu toga biće podijeljene majice i lopte gledaocima. To će biti još jedan razlog da publika dođe u što većem broju i podrži nas”, rekao je Jovanović.

Radulović nakon Slovačke: Utakmica je ispunila cilj

Duško Ivanović o Nikoli: On je bio naš najbolji igrač, nismo rođaci, a mogli bi biti