Novica Eraković: Reprezentacija je moj san, postoji interesovanje Partizana

Foto: FSCG

Na ljubljanskom aerodromu razgovarali smo sa fudbalerom Sutjeske – Novica Eraković je dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe.

Za posljednje obaveze u 2022. godini, selektor “Hrabrih sokola” Miodrag Radulović je iz domaće lige pozvao samo jednog igrača – Novicu Erakovića! Vezista Sutjeske je lider svog tima, a po mišljenju crnogorske fudbalske javnosti, u ovom trenutku, najbolji fudbaler domaćeg loptanja.

Debitovao je za Crnu Goru još u martu protiv Jermenije, zatim ušao umjesto Stevana Jovetića i sjajnom asistencijom poslužio Milutina Osamjića za trijumf nad Grčkom (1:0). Nakon toga usporila ga je povreda koljena, ali 23-godišnji fudbaler ponovo je u ritmu, ponovo je u reprezentaciji…

“Poslije marta puno mi je srce što sam sa ovim i ovoga puta bio sa momcima i reprezentacijom. Bila je ta nezgodna povreda, to je sada iza mene, ali još sam u fazi napretka u fizičkoj spremi. Vjerujem da ću za narednu polusezonu biti maksimalno spreman”, rekao je Eraković za Meridiansport.

U remiju sa Slovačkom (2:2) igrao je cijelo drugo poluvrijeme, dok je u Ljubljani prvi put bio starter, u nesrećnom porazu od Slovenije igrao je 60 minuta.

“Mnogo mi to znači, posebno što jedini dolazim iz naše lige. Šteta što nije uspjela aistencija za Bakića protiv Slovačke. Nadam se da će to biti bolje u martu, kad nam bude više potrebno. U Ljubljani stvarno nijesmo imali sreće. Slabije smo startovali, nije nam priznat gol, zatim i stativa iz penala… Mogli smo da završimo godinu kako treba i u dobrom raspoloženju. Ali, zaista je sreća nedostajala”, rekao je Eraković.

Talentovani Nikšićanin, uprkos porazu od Slovenije, vjeruje da će “hrabri sokoli” biti najbolji kad se u martu bude igralo za bodove…

“Treba nam još malo vremena da se skupimo, uigramo i napravi hemiju kako bi imali konstantnost u igri i počeli meč onako kako mi želimo. To dolazi vremenom. Dobro je što je atmosfera uvijek na zavidnom nivou i uprkos ovom porazu bićemo u dobrom raspoloženju za mart”, kazao je Eraković.

Na pitanje da li zaista postoji interesovanje Partizana – Eraković je odgovorio…

“Ima nekih naznaka. Moj šef iz Sutjeske bivši je igrač Partizana i bio je pomoćni trener u klubu (prim. aut. Nenad Brnović). Ima nekih interesovanja”.

Svjetsko prvenstvo je u toku, ali i crnogorska fudbalska liga nastavlja u svom ritmu – Eraković u dresu aktuelnog šampiona juri ekipu Budućnosti. Do odlaska na odmor ostala su još tri kola, Podgoričani imaju bod prednosti u odnosu na Sutjesku.

“Zanimljiv period tek dolazi u mojoj karijeri. Što se tiče klupskih obaveza, tu smo na bod iza Budućnosti, u koraku smo za njima. Ova tri kola treba da odradimo kako treba i maksimalno se spremimo za drugi dio sezone”, kazao je Eraković i nastavio…

“Prvi cilj u karijeri svakog igrača je reprezentacija, želim da se nametnem i da izborim plasman na veliko takmičenje sa svojom zemljom. To je moj san u dresu Crne Gore”.

Provuci karticu i osvoji novi sklopivi Samsung Galaxy Z Flip 4 + svakog dana pokloni

Senzacija u Kataru: Saudijska Arabija srušila Argentinu (VIDEO)