Ring kao sudbina

Foto: Privatna arhiva

Borilački sportovi su izbor Morisa Lazarevića, Baranina koji je nakon karijere, boksera, kik boksera, džiu džicu takmičara, sada u ulozi sudije i predsjednika sudijske komisije u Kik boks savezu Crne Gore.

“Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku Kik boks saveza Crne Gore Ivanu Strugaru na podršci koju mi pruža.”, kazao je Lazarević, koji je sudio brojna međunarodna takmičenja.

“Licencirani sam A sudija u boksu, kik boksu, iza mene su velika međunarodna takmičenja (SP, EP prvenstva Balkana, Evropski i Svjetski kup), kao i tri Splendid Gran Prija”. Ubrzo me očekuje i turnir za profesionalnu titulu Balkana”, nastavlja Lazarević za Sportski.me

Sve je počelo u gradu pod Rumijom kada je kao 12-godišnjak prvi put navukao rukavice, ušao u ring, odradio prvi trening, sparing…

“Sjećam se sada već daleke 1995. godine kada sam jos kao gimnazijalac na nagovor prijatelja navukao bokserske rukavice. Spontano sam krenuo da treniram boks, ali kolektivni sportovi kao što su košarka i fudbal bili su moja prva ljubav. Nedugo zatim, lutajući i tražeći se u sportu obreo sam u KBK Borac iz Bara. Iako su uslovi bili teški za rad, preovladavala je upornost, želja za uspjehom, a mnoga drugarstva od tada traju i danas”, prisjeća se Lazarević.

Nakon završene Srednje škole, uslijedilo je usavršavanje u Beogradu, ali ga je zvuk gonga i dalje privlačio….

Foto: Privatna arhiva

“2000. godine sam upisao Sportsku akademiju u Beogradu, smjer fizička priprema i sportovi snage, koju sam završio u roku i vratio se u rodni grad. Tokom studiranja trenerirao sam, bio aktivan u Crvenoj zvezdi i Radničkom”, nastavlja priču Lazarević.

Diploma u ruci, samo je još više pojačala strast ka kik boksu…

“Period u podgoričkom Aristonu, kod trenera Predraga Lekića bilo je sjajno iskustvo. Upoznao sam velikane, šampione Ivana Strugara, pokojnog Mirka Vlahovića, Gorana Radonjića, Darka Milašinovića…Njihove sugestije su mi pomogle da od običnog rekreativca postanem ozbiljan takmičar. Pobjede i titule se nizale kao na traci, a vrlo dobro sam znao da iskoristim to što kao ljevoruk nikako nisam “ležao” mojim protivnicima”, kaže Lazarević koji je kik boks zamijenio novim borilačkim izazovom…

“ U 27. godini sam odlučio da se povučem iz kik boksa. Džiu Džicu je bio novi izazov kod trenera Mornara Saše Boltića, a osvojene medalje na prvenstvu Crne Gore i Balkanskom šampionatu su lijepe uspomene”, zaključio je Lazarević.

Prva sedmica na Mundijalu: Španija furiozna protiv Kostarike

Pariz osvojio “Moraču” i prekinuo seriju Budućnosti