Široki prekinuo niz Sutjeske, Vujačić: Nismo pogodili neke otvorene šuteve, promašena bacanja, ziceri…

Foto: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Prvi poraz u ABA 2 ligi košarkaša Sutjeske – Nikšićani su danas u drugom meču “balona” u Sarajevu izgubili od Širokog 67:62 i sada su na skoru od tri pobjede i jednog poraza.

Tim Darka Vujačića je poražen u neizvjesnoj završnici. Sutjeska je tri minuta prije kraja imala četiri poena prednosti (61:57), ali su ekipe u posljednji minut ušle izjednačene – 61:61.

U samom finišu meča, Mašan Vrbica je promašio trojku, a onda su košarkaši Širokog sa linije penala sačuvali prednost.

“Jako loše smo krenuli energetski, momci se nisu snašli. Do kraja utakmice je falilo energije. Mjesec i po dana nismo trenirali pet na pet i to se danas osjetilo na terenu. I u prvom ‘balonu’ smo bili nespremni, nismo imali kontinuitet treninga. Od prvog ‘balona’ je Miloš Popović obnovio povredu – on je bez treninga došao u Sarajevo. Ekipa nije ista sa njim i bez njega. Problem sa ofanzivnim skokovima je i večeras bio prisutan. Opet manjak koncentracije, neke otvorene šuteve nismo pogodili, opet je bilo promašenih slobodnih bacanja, zicera. Zaslužena pobjeda Širokog. Nadam se da ćemo mi u narednom periodu izgledati bolje”, rekao je trener Sutjeske Darko Vujačić nakon utakmice.

Najefikasniji, Miloš Koprivica sa 20 poena i sedam skokova. Po osam poena su ubacili Mašan Vrbica, Bogdan Bojić, Zdravko Bošković i Vladimir Tomašević.

“Ajkule” u grupi sa Srbijom, Hrvatskom…

Ekvador ima za čime da žali protiv Holandije: Poništen gol, prečka…