Podgorica postavila dva rekorda ABA2 lige, debitant Hot poručio: Nevjerovatan osjećaj!

Foto: ABA 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice vratili su se iz Sarajeva, gdje je tokom prethodnih šest dana održan drugi turnir ABA 2 lige, tokom kojeg su odigrana tri kola. Podgorica je u Sarajevu ostvarila dva trijumfa i poraz, pa je sada nakon pet kola na skoru 2-3.

Crnogorski tim nakon dva startna poraza na turniru u Zlatiboru, pokazala je mnogo bolji ritam i izdanje, iako je i sada, baš kao i na startu regionalnog takmičenja, imala dosta kadrovskih problema.

Podgorica je za kraj turnira savladala domaćina, ekipu Sparsa 98:46 i oborila dva rekorda ABA 2 lige. Pobjeda od 52 poena viška najubjedljiviji je trijumf regionalnog takmičenja (dosadašnji rekord bio je aktuelan od 2017.godine kada su utakmice Krka – Ohrid 102:52 i Ohrid – Vršac 61:111 završene sa 50 poena razlike). Ujedno Podgorica je primila i najmanje poena na jednom meču – 46, čime je oboren i rekord iz 2019.godine (Helios – Rogaška 48:79).

Duel protiv Sparsa pamtiće se i po debiju tri mlada igrača – Amar Hot (2004.godište), Lazar Vukčević (2003.) i Petar Radonjić (2005.)

Talentovani plejmejker Amar Hot, koji igra za juniore i drugi tim Podgorice u B ligi, zaigrao je i u Prvoj Crnogorskoj ligi, nastupao za Mornar u juniorskoj ABA ligi, priključen seniorskom timu Podgorice, a u 27.minutu protiv Sparsa uspio je da trojkom postigne i prve poene u ABA 2 ligi…

-Nakon povratka iz Sarajeva utisci su zaista odlični. Ostvarili smo dvije vrlo značajne pobjede i pokazali da rastemo kao ekipa. Posebno mi je drago što mi se ukazala prilika da zaigram u ABA 2 ligi, dam svoj doprinos i postignem prve poene. Iskreno osjećaj je nevjerovatan – rekao je Amar Hot za klupski sajt.

Foto: ABA 2/Dragana Stjepanović

Crnogorski juniorski reprezentativac ponikao je u Baru, prije dvije godine stigao je Podgoricu, što je po njegovim riječima bilo jako značajno.

-Podgorica je izgradila jedan sjajan projekat koji pomaže mladim igračima u njihovom napretku i razvijanju. Uz podršku roditelja odlučio sam da je to najbolje mjesto za mene u tom momentu i definitivno nijesam pogriješio – naglašava Hot.

Mladi plejmejker imao je svoju ulogu u juniorskom timu, koji je ujedno igrao i I B MCKL.

-Mnogo mi je značilo što sam igrao u početku juniorsku i prvu B Crnogorsku ligu. Kroz te utakmice, pod vođstvom Marka Sekulića, dobijao sam ogromnu priliku da napredujem, ali i da pravim greške, a iz tih grešaka da učim što je vrlo važno za svakog mladog igrača – objasnio je Hot.

Njegove partije nije ostale nezapaženo, tako da je priključen i prvom timu.

-Srećan sam što sam dobio priliku da se priključim prvom timu i da se borim za svoje mjesto. Trener Nebojša Bogavac zahtijeva od svih igrača, a posebno od nas mlađih da sve minuta i ulogu zaradimo kroz trening i veliku borbu. Sve to mi je samo dodatni motiv da još jače radim i da budem bolji iz dana u dan – naglasio je Amar Hot.

Maroko srušio Belgiju, sa Kanadom za osminu finala

Trka za prvo mjesto: Pobjede Bokelja i Berana