Nastavlja se Liga šampiona: Budućnost Bemax čeka norveški Storhamar

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Storhamar je direktan konkurent u borbi za što bolju poziciju u grupi i rukometašice Budućnost Bemaksa znaju važnost predstojeće utakmice, kazala je golmanka podgoričkog kluba Armel Atingre.

Budućnost Bemaks i Storhamar odigraće u subotu u Podgorici utakmicu sedmog kola B grupe Lige šampiona.

Atingre je kazala da Storhamar ima odličan tim, koji igra timski i ima opasne bekove.

“Očekujem veliku borbu između timova koji su osvojili gotovo isti broj bodova u dosadašnjem dijelu takmičenja. One imaju mlađu ekipu od nas, ali imamo kvalitet da im pariramo. Direktan su nam konkurent u borbi za što bolju poziciju u grupi i znamo da je to veoma važna utakmica”, rekla je Atingre na konferenciji za novinare.

Srednji bek Vanesa Agović smatra da je Storhamar interesantna i kvalitetna ekipa, tipični predstavnik skandinavskog rukometa.

Ona je kazala da se igra rivala bazira na brzoj tranziciji i puno trčanja.

“Biće to fizički iscrpljujuća utakmica. Storhamar je ove sezone jači za Njemicu Miju Čoke na poziciji lijevog beka. U prednosti su, jer su duže bili na okupu od nas. Mi smo svega desetak treninga odradile zajedno, dok su one svo vrijeme bile na okupu tokom šampionata Evrope”, rekla je Agović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da ne sumnja da će ekipa dati svoj maksimum i sve uraditi da pobijedi.

“Svi imamo veliki motiv. Nema lakih protivnika. Odbrana mora biti jaka, moramo zaustaviti njihov napad”, rekla je Agović.

Govoreći o dosadašnjem dijelu sezone, Agović je kazala da je zadovoljna ostvarenim u prvih šest gola.

“Pokazali smo dobru igru, a zadovoljna sam i ostvarenim rezultima. Bolje je nego prošle sezone”, rekla je Agović.

Budućnost i Storhamar do sada su odigrali samo dva zvanična meča – prije 12 godina u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova Evrope.

Prvi duel u Hamaru pripao je domaćinu 28:22, dok je Budućnost u revanšu bila ubjedljivija i pobjedom od 35:20 izborila polufinale.

Norveški predstavnik ove sezone ostvario je dva trijumfa i četiri poraza.

Budućnost zahvaljujući remiju protiv Rapida ima bod više.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da će ulaz u dvoranu biti slobodan za sve navijače koji su kupili ulaznice i bodrili crnogorske rukometašice tokom Evropskog prvenstva.

Bulsi izgubili od Finiksa, Vučević efikasan (VIDEO)

Piksi pred Švajcarsku: Sami odlučujemo o svojoj sudbini