Piksi pred Švajcarsku: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Foto: FSS.RS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da za njegovu ekipu ništa nije izgubljeno i da je dobro što u utakmici protiv Švajcarske u trećem kolu grupe G na Svjetskom prvenstvu sama odlučuje o svojoj sudbini, odnosno plasmanu u osminu finala.

“U slučaju da pobijedimo Švajcarsku, vidjećete koju težinu ima bod protiv Kameruna. Ovdje za Srbiju nije ništa izgubljeno. Ne znam šta ljudi očekuju, da pobijedimo Brazil, Kamerun, da idemo u finale. I drugi igraju fudbal valjda. Dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Razumio bih sportku katastrofu da smo izgubili od Kameruna i da ne znamo zašto pet dana čekamo Švajcarsku. Mi smo u igri kao i Švajcarci”, rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Meč se igra u petak od 20 sati. Srbiji za prolaz u osminu finala treba pobjeda, a Švajcarskoj je dovoljan i bod. Brazil je već obezbijedio plasman u osminu finala.

“Igraćemo do kraja, naša želja je da pružimo maksimum i da u fer-plej igri dođemo do rezultata koji priželjkujemo. Ako je neko bolji čestitaćemo. Nema dileme, teška utakmica, isto kao sa Kamerunom, ali zato smo i ovdje”, kazao je Piksi.

On je rekao da su svi igrači spremni za utakmicu, kao i da će napadač Dušan Vlahović biti u konkurenciji za tim.

Uoči posljednjeg kola Brazil ima šest bodova, Švajcarska tri, a Kamerun i Srbija po jedan bod.

Nastavlja se Liga šampiona: Budućnost Bemax čeka norveški Storhamar

Košarkaš Sutjeske MVP 6. kola