Derbi u Nikšiću, Sutjeska želi da nastavi seriju

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Derbi devetog kola Prve crnogorske košarkaške lige igra se u Nikšiću.

Sutjeska od 20.30 dočekuje dočekuje Podgoricu. Meč sa Podgoricom dolazi nakon sigurne, rutinske pobjede nad Primorjem u Herceg Novom.

Sa druge strane Podgorica je vezala pet pobjeda u svim takmičenjima, a u prethodnom kolu domaćeg šampionata je na domaćem terenu savladala Milenijum.

“Protiv Podgorice će momci dati sve od sebe. U prethodnom kolu smo zabilježili pobjedu, sa više samopouzdanja ulazimo u meč, koji je uvertira pred utakmice na ‘balonu’. Da vidimo kako će momci odraditi tih 40 minuta. Nadamo se da će sve funkcionisati kako treba i da će biti još bolji nego u prethodnom meču”, rekao je u najavi utakmice trener Darko Vujačić.

Sutjeska je ove sezone već jednom savladala Podgoricu – bilo je to na startu ABA2 lige, kada je ekipa slavila na Zlatiboru 64:61.

“Na toj utakmici na Zlatiboru nismo bili ekipa koja je prije toga bila u zavidnoj formi. Ta utakmica ništa nije pokazala. Poslije toga su se dogodile poznate stvari, dosta nas je to poremetilo – znamo kako smo trenirali i funkcionisali. To su činjenice sa kojima se nosimo. Ne tražimo alibi ni pred jednu utakmicu, pa tako ni pred ovu”, poručio je Vujačić.

Nakon sedam odigranih utakmica  obje ekipe su zabilježile po šest pobjeda i poraz, pa je jasno da će se, nakon sjutrašnjeg duela, jedan od timova osamostaliti na vrhu tabele.

Igor Štimac: Vidim Hrvatsku na krovu planete, Argentinu ćemo riješiti u 90 minuta

I Žalgiris u Zvezdinom nizu: Duško Ivanović i dalje ne zna za poraz (VIDEO)