Gimnazija Slobodan Škerović najbolja na manifestaciji “Srednjoškolci Podgorici”

Foto: Mirko Savović

,,Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada upriličio je u ,,balonu” Arena ceremoniju dodjele pehara i medalja najuspješnijim pojedincima i školskim sportskim ekipama 13. izdanja manifestacije ,,Srednjoškolci Podgorici”, u organizaciji ovog opštinskog organa.

U protekla dva mjeseca učenici i učenice podgoričkih srednjih škola nadmetali su se u 8 sportskih disciplina. Pored tradicionalnih: košarke, malog fudbala, rukometa, odbojke, stonog tenisa i atletike, na programu manifestacije prvi put su se našla dva nova sporta: plivanje i basket 3×3.

Najbolje rezultate ostvarile su sportske sekcije Gimnazije ,,Slobodan Škerović”, koje su sakupile 10 pehara. Gimnazijalci su osvojili 9 prvih mjesta (muška i ženska košarka, muška i ženska odbojka, ženska atletika, fudbal i rukomet, stoni tenis i plivanje), te jednu treću poziciju (muška atletika).

Drugi po uspješnosti bili su đaci Trgovinske škole ,,Sergije Stanić” sa 8 podijuma: prvo mjesto zaradila je ženska ekipa u basketu 3×3, pet puta su bili ,,srebrni” (muški i ženski rukomet, ženska košarka, muški fudbal i atletika) i dva puta ,,bronzani” (ženska odbojka i fudbal).

Treće mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je Mašinskoj školi ,,Ivan Uskoković”, čiji su učenici zaslužili tri zlatna pehara:  prvi su osvajači muškog takmičenja u basketu 3×3, a najbolji su bili i u muškom rukometu i atletici. Tu su i dva srebra: u muškoj košarci i plivanju, te jedna bronza – u ženskoj atletici.

Najprijatnije iznenađenje ovog izdanja manifestacije ,,Srednjoškolci Podgorici” su sportisti i sportistkinje iz Srednje mješovite škole Golubovci, koji su takođe zavrijedili 6 pehara: dva puta su se peli na srednji stepenik pobjedničkog postolja (ženski fudbal i atletika), a četiri puta na najniži (muška i ženska košarka, ženski basket 3×3 i stoni tenis).

Slijede Elektrotehnička škola ,,Vaso Aligrudić” sa tri pehara (zlato u muškom fudbalu, treća mjesta u plivanju i muškom rukometu), koliko ih ima i Ekonomska škola ,,Mirko Vešović” (drugi u ženskoj odbojci, treći u ženskom rukometu i basketu 3×3). Dva pehara uzeli su učenici Hemijske škole ,,Spasoje Raspopović”, koji su bili drugi u muškom basketu i treći u muškom fudbalu, a po jedan Građevinska škola ,,Inž. Marko Radević” (drugi u stonom tenisu) i Srednja medicinska škola (drugi u ženskom basketu).

Najuspješnije aktere tradicionalnog gradskog sportskog događaja odlikovali su pomoćnik sekretarke Sekretarijata za kulturu i sport, Miloš Antić, koordinator manifestacije Miloš Stijepović, te saradnici na projektu, Goran Burzanović i Demir Purović.

”Čestitamo svim učesnicima na ostvarenim rezultatima, ali i na prikazanom sportskom duhu i fer pleju. Ova manifestacija ima takmičarski karakter, pa je borba za medalje bila žestoka, ali nije izlazila iz sportskih okvira, na čemu u svojstvu organizatora želimo da se zahvalimo podgoričkim srednjoškolcima i srednjoškolkama, koji su odlično razumjeli ciljeve našeg projekta, a to su širenje mreže prijateljstava u ovoj izuzetno važnoj populaciji, te njegovanje i promocija sportskih vrijednosti”, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.”

Dabović i Pejović najbolji na Trofeju Podgorice

Meridian Casino: ZA IGRU BEZ PRITISKA!