Rukometni savez uručio priznanja najboljima u 2022.

Foto: RSCG

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda uručio je priznanja Marku Simoviću (Budvanska rivijera Budva) za najboljeg rukometaša Crne Gore i Milošu Vujoviću (Fuhse Berlin) za najboljeg igrača u inostranstvu.

Priznanja su dobili i Jelena Vukčević (Budućnost Bemax) i Mirko Latković (Trimo Trebne) za najbolje mlade igrače Crne Gore u godini na izmaku.

Proglašenju najboljih, zbog klupskih obaveza, nijesu prisustvovale Matea Pletikosić (Budućnost Bemax) koja je najbolja igračica Crne Gore i desno krilo Krima Jovanka Radičević, koja je dobitnica priznanja za najbolju igračicu u inostranstvu.

Vujović se zahvalio saigračima bez kojih, kako je kazao, ne bi bilo nagrade, kao i Savezu na časti koja mi je ukazana.

“Nakon 12 godina i priznanja za najboljeg juniora u državi, dočekao sam da ponovo dobijem priznanje Saveza i vrijednu nagradu. Biće mi podstrek da nastavim sa napornim i predanim radom u narednom periodu, kako bih je opravdao i zaslužio svaku sljedeću”, rekao je Vujović.

On je naglasio da je 2022. bila uspješna godina za njega i crnogorski rukomet.

“Postigli smo puno i na Evropskom prvenstvu pobijedili neke velike reprezentacije i ostaviti odličan utisak. Nadam se da ćemo i na predstojećem Svjetskom prvenstvu ostvariti uspjeh, očekuje nas velika borba i teški protivnici, najvažnije je da svi budemo zdravi i da kompletni dočekamo prvi meč koji igramo 12. januara”, kazao je Vujović.

Godina na izmaku pamtiće se po bronzanoj medalji koju su rukometašice osvojile na Evropskom prvenstvu i istorijskom plasmanu rukometaša u glavnu rundu i osvajanju 11. mjesta na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Novogodišnja tradicija se nastavlja: Meridianbet donirao novogodišnje paketiće!

Lalošević: Ispunjene sve obaveze prema sportistima i savezima