“Lavovi” protiv Irana žele prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

Foto: IHF

Nakon dobrog izdanja i poraza od Španije na premijeri, izabranici selektora Zorana Roganovića žele prvu pobjedu na planetarnoj smotri koja bi značila i veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu.

Iran koji sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Veselin Vujović krenuo je pobjedom protiv Čilea u uzbudljivoj završnici, što je potvrda da se radi o protivniku koji zaslužuje respekt i zahtjeva maksimalan pristup, kako bi se upisala prva dva boda u Krakovu.

“Utisci nakon poraza od Španije nijesu baš dobri, očekivali smo da ćemo lakše postizati golove sa bekovskih pozicija. Međutim, Španija je odigrala odličnu odbranu i bekovi su morali da se pomjere na čak 15 metara od gola. Samim tim, ni krila nijesu dobijala lopte i bili smo ograničeni u napadu. Tako da nismo mogli da pariramo Španiji. Nadam se da ćemo u narednim mečevima biti kompaktini i odigrati bolje”, kazao je lijevo krilo Miloš Vujović.

Vujović je poručio da će kako vrijeme bude odmicalo on i ekipa igrati sve bolje.

“Ni na prošlom prvenstvu nijesam dobro odigrao prvu utakmicu, pa sam kasnije ušao u formu. Nadam se će tako biti i ovog puta”, istakao je Vujović.

Protiv Irana, “lavove” interesuje samo pobjeda…

“Svi znamo koliko nam taj meč znači. Moramo da postižemo govlove sa raznih pozicija. I moramo da imamo više raspoloženih igrača, nego što je to bilo protiv Španije”, zaključio je Vujović.

Kilde dominirao u Vengenu

Malović i kata tim u Atini napadaju medalju