Simić: Island favorit, Mađari, Srbi i mi imamo jednake šanse

Foto: IHF

Nakon poraza od Sjeverne Makedonije 39:37 u kontrolnom meču u Staroj pazovi, nekoliko dana predaha, “lavovi” su večeras ponovo u punom treningu.

Slijedi jak turnir u Poreču 4. i 5. januara.

“Konačno smo se svi okupili i možemo krenuti ozbiljnije u taj glavni program. Raduju nas predstojeće utakmice protiv dva izuzetno jaka protivnika. Vidjećemo da li se rad i trud isplatio”, rekao je golman Nebojša Simić.

U Poreču, rivali su najjači mogući Hrvati i Slovenci.

“Mislim da su kvalitetom Hrvatska i Slovenija na nivou reprezentacijama koje su sa nama u grupi na Evropskom prvenstvu. Ne bih išao od toga da rezultat u ovim pripremnim mečevima nije bitan već da idemo da ih pobijedimo. Koliko je to realno – vidjećemo. Želja je da svi ostanemo zdravi, uvjeren sam da ćemo pokazati prvo lice na Evropskom prvenstvu”, rekao je Baranin.

U Poreč putuje 18 grača, stručni štab je odlučio da golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović neće konkurisati za mjesto u timu za predstojeću akciju.

U konkurenciji za konačan spisak za Evropsko prvenstvo su: Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

U dresu “lavova” ponovo je Vuko Borozan.

“Dolaskom Zorana Roganovića na mjesto selektora, atmosfera u reprezentaciji se podigla na zavidan nivo. Tu smo i ostali. Vuko se vratio, daje sve od sebe, trenira na maksimumu, nadam se da će moći da nam pomogne. Svako traži šansu, mlađi momci su sazreli, traže svoje mjesto i spremni su da izazovu nas starije. Nadmetanje za pozicije u reprezentaciji se održava u sportskom duhu i siguran sam da u Njemačkoj možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Simić.

Šta bi bio dobar rezultat u Njemačkoj?

“Smatram da je dobar rezultat ukoliko prođemo grupu. Koliko je to realno vidjećemo tamo”.

Grupa u Minhenu je jaka – Mađarska, Island i Srbija.

“Moje mišljenje je da se sve odlučuje u prvoj utakmici sa Mađarskom. Smatram da je Island favorit, a da Mađari, Srbi i mi imamo jednake šanse. Uvijek je bitno kako se otvori prvenstvo. Ukoliko slavimo u prvoj utakmici poslaćemo poruku da možemo u glavnu runudu, dok će nam u suprotnom put biti težak. Ja bih sve karte na sto stavio već 12. januara”, zaključio je Simić.

Branko Vujović: Ne bih se složio sa tim da smo autsajderi

Zvezda slavila na Bosforu, Partizan lako sa Asvelom