Džudović: Titula je cilj

Foto: FK Budućnost

Budućnost je nakon dana odmora, nastavila sa pripremama za drugi dio sezone, a na početku treće nedjelje rada šef stručnog štaba Miodrag Džudović je napravio prvi presjek.

Džudović je kazao da ti u petak ide u Bečiće, gdje će” boraviti 14 dana, gdje će odigrati tri prijateljske utakmice – protiv Jezera 26. januara, dva dana kasnije (28. januar) protiv Arsenala, a 2. februara protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

“Prije odlaska u Bečiće planirana je utakmica sa ekipom iz Luksemburga – Rodanž 91”, rekao je Džudović, čija će ekipa sparingovati sa Rodanžom 91 na našem kampu 19. januara…

“Sa pregledima smo zvanično počeli 3. januara, a već 4. januar je bio prvi radni dan. Iskoristili smo pretpraznične dane da odradimo preglede i testiranja kako ne bismo gubili vrijeme, a nakon Božića smo krenuli sa punim radom”, poručio je Džudović, koji je svim građankama i građanima Crne Gore čestitao protekle praznike poželjevži prije svega dobro zdravlje i sreću.

Što se tiče igračkog rostera – slobodne papire su dobili igrači sa manjom minutažom u prethodnom period (Branislav Janković, Stefan Milošević, Anđelo Rudović, Velimir Vlahović, Petar Vuković), na pozajmicu da stiče iskustvo u tivatski Arsenal je otišao talentovani Aleksa Ćetković, dok je Viktor Đukanović ostvario transfer u švedski Hamarbi. A novajlije su Petar Grbić, Filip Knežević, Petar Sekulović i povratnik sa pozajmice Jovan Dašić.

“Čovjek sam koji voli da ima stabilnost u ekipi, a prevelike promjene donose neizsvjesnost, jer je tim novim igračima potrebno vrijeme za adaptaciju i da se naviknu na zahtjeve u kolektivu. Negdje, kada se puno mijenja dolazi do oscilacija. Prelazni rok je za nas balansiran, ali nije završen. Doveli smo dobre i iskusne igrače kao što su Grbić i Knežević, koji su provjereni i kvalitetni i vjerujem da će, kada pripreme prođemo zajednički do kraja, dati veliki doprinos u rezultatu i igri. Sa druge strane, vratili smo mladog Dašića i potpisali Sekulovića, koji su na neki način – uz naše mlade momke iz škole – perspektiva kluba”.

Trener Džudović je potvrdio odlazak Marka Bakića u grčki OFI sa Krita – dvadesetdevetogodišnji vezista je u septemrbu stigao u naš klub, odigrao je 14 utakmica i postigao pet golova, ali je imao dogovor sa “plavo – bijelima” da u slučaju primamljive ponude napusti klub do 15. januara.

Bakić je jutros došao da se pozdravi sa ekipom, a klub, stručni štab i kompletna svlačionica su mu poželjeli sreću u nastavku karijere…

“Sada se tu možda otvara mjesto za jednog ofanzivnog vezistu. Sve u svemu, ukoliko budemo dovodili neke nove igrače cilj je da dođe kvalitetan igrač koji će direktno doprinijeti rezultatu. Popunjeni smo što se tiče stranaca, tako da smo fokusirani na momke sa našim pasošem. Ali kažem, ukoliko se pojavi kvalitet, razmatraćemo soluciju dolaska”.

Budućnost je jesen završila na diobi prvog mjesta sa Sutjeskom, a šef stručnog štaba je analizirao urađeno od kada je preuzeo ekipu, koja je bila na posljednjem mjestu na tabeli.

“Analizirajući tih 17 utakmica otkako sam došao i počeo da radim, postavili smo neke opšte zadatke za sve nas. Kao prvo, ekipa je napredovala u svim segmentima – organizacioni, rezultatski, na planu discipline i igre. Što se tiče svih tih segmenata, uvijek postoji prostor za napredak”, govori Džudović, pa se nadovezuje…

“Dobre i loše serije se dešavaju, a mi smo imali određene oscilacije poslije prve reprezentativne pauze kada smo bili u padu, a onda smo se opet digli i ušli u dobru seriju, da bi došao taj zaslužen poraz na kraju prvog dijela sezone od Iskre. Međutim, mi u stručnom štabu tačno znamo zašto se to desilo. Ekipa negdje na emocionalnom i fizičkom planu nije mogla da izdrži, jer smo bili u padu i protiv Mornara, i protiv Jezera, ali smo uspjeli to da dobijemo kvalitetom i organizacijom”.

Poraz u Danilovgradu od Iskre je analiziran dobro tokom pauze, a trener Džudović je preuzeo odgovornost na sebe…

“Nisam mogao da izvučem više od ekipe i odgovornost je moja. Teren je bio težak, nije mogao da dođe do izražaja naš kvalitet, ali i rezultat je bio težak. Možda je na vrijeme došao taj poraz da nam pokaže put kako dalje i da nam pokaže na koga možemo da računamo ubuduće. Trudićemo se da pravilno ocijenimo sve što se dešavalo i da pokušamo već od Petrovca da se vratimo pobjedničkim rezultatima”.

“Plavo – bijeli” će gotovo kompletan pripremni period odraditi na vještačkoj podlozi, stručni štab je sve prilagodio tome i spreman je da “izvuče” maksimum iz sebe i igrača.

“Klub je pokušao da obezbijedi pripreme u Antaliji, ali je bilo nekih logističkih problema i odlučilo se da ostanemo ovdje. Moje lično mišljenje je da svaka crnogorska ekipa treba da ide u Antaliju i da treba da reprezentuje državu, klub, svoje igrače, jer je to jedna velika svjetska pijaca. Svi treba da gledamo na tu stranu, jer su uslovi sjajni, a organizacija svega je na nivou”, jasan je Džudović.

Bilo kako bilo, prioriteti se znaju…

“Titula se podrazumijeva, to niko u klubu ne spori i samo se o tome razmišlja. Kada sam preuzeo ekipu, bili smo bez boda, a lider je imao devet sa utakmicom više, pa smo stidljivo pričali da do kraja polusezone budemo u vrhu. To smo i ostvarili nakon mjesec dana. Cilj je titula, a jedina istina i mjerilo su rezultati, dok sve ostalo može da se nadogradi”.

Budućnost i Sutjeska su na vrhu tabele sa 37 bodova, dok Dečić i Petrovac imaju devet bodova manje, ali i ozbiljne ambicije.

“Dečić i Petrovac su se ozbiljno pojačali i sigurno su konkurentni nama i Sutjesci. Te četiri ekipe će se boriti za prva tri mjesta”, jasan je proslavljeni reprezentativac Crne Gore, koji očekuje mnogo teže proljeće nego što je bila jesen…

“To će sigurno biti tako i toga sam svjestan. Više ne smije da bude velikih oscilacija u bodovima, svaka utakmica će da bude kao malo finale i biće veliki pritisak, ali mi se spremamo za to. Sve zavisi od nas, nadam se da ćemo pripreme proći onako kako sam zacrtao i da ćemo se na fizičkom planu podići za još jednui stepenicu”, poručio je Miodrag Džudović na brifingu sa novinarima.

Lalošević se sastao sa Pekovićem i Vukčevićem: Prošla godina bila izuzetno uspješna

Aleksa Ćetković na pozajmici u Arsenalu