Božović: Svaki dan sa prvim timom je privilegija

Foto; FK Budućnost

 Budućnost polako privodi kraju prvi dio priprema u Podgorici, a prije odlaska u hotel “Splendid” koji je planiran za petak, “plavo – bijeli” će sjutra u 13 časova na Kampu odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe iz Luksemburga – Rodanž 91.

Biće to prvi sparing meč od starta priprema koje su zvanično počele 4. januara, a protivnik je učesnik Druge lige Luksemburga i već desetak dana boravi na crnogorskom primorju.

Od starta priprema u stručnom štabu je Balša Božović – trener mlađih pionira je priključen kako bi pomogao na treninzima tokom priprema za drugi dio sezone.

“Šef Džudović me je pozvao par dana prije Nove godine, pitao da li sam raspoložen da pomognem i iskreno prijatno me iznenadio tom ponudom. Naravno, ni jedne sekunde nisam razmišljao o odgovoru, bukvalno sam ga u pola rečenice prekinuo i rekao ‘tu sam koliko god mislite da treba – pet, deset ili mjesec dana’”, rekao je Božović, koji se nadovezao…

“Poziv doživljavam kao nagradu za trud i posvećenost svih ovih godina koliko sam trener mlađih selekcija u klubu. Drago mi je što su baš mene odabrali da budem taj trener iz Omladinske škole koji će pomagati prvom timu tokom zimskih priprema”.

Period adaptacije nije bio problem – Božović se sa svim pomoćnicima (Vladan Savić, Božidar Vuksanović, Nikola Vukčević, Blažo Igumanović) dobro zna, na neki način su i sarađivali u Omladinskoj školi, baš kao što zna dobro većinu igrača…

“Svakodnevno upijam nove informacije, jer se u stručnom štabu nalaze ljudi od kojih stvarno mogu mnogo da naučim. Još jednom velika zahvalnost šefu Miodragu Džudoviću na ukazanom povjerenju, a sa kolegama sam sarađivao i u Omladinskoj školi, tako da mi je zadovoljstvo što smo opet zajedno. Prilagodio sam se lako, a olakšavajuća okolnost je bila i ta što i momke iz ekipe dobro poznajem – sa nekima sam igrao zajedno, protiv nekih takođe igrao, a neke sam stigao i da treniram”.

Božović se prvi put susreo sa radom u seniorskom fudbalu…

“Imam to neko iskustvo rada sa starijima, jer omladinci rade po sličnom sistemu kao prvi tim. Sa druge strane, rad sa prvotimcima se razlikuje u odnosu na djecu koju vodim – više je zastupljena taktika, to su gotovi igrači, profesionalci koji znaju šta treba da rade i kod kojih nema velikih korekcija. Sa djecom se više baziram na učenju fudbalske igre, korekcije su prisutne non – stop, zahtjevnije je jer se mora obraćati pažnja i na najsitnije detalje da bi ta djeca kasnije bila kvalitetno obučena za prvi tim”.

Nakon sjutrašnje utakmice sa ekipom Rodanž iz Luksemburga, slijedi odlazak na pripreme u Bečiće.

“Svaki dan proveden sa prvom ekipom mi znači, to je privilegija za mene. Biću sa ekipom na pripremama u Budvi, šef Džudović je neko ko je imao sjajnu igračku karijeru, a njegova posvećenost kao trenera – kao i cijelog stručnog štaba – se vidi na svakom koraku. Čast mi je što imam priliku da učim od njega i svih iz stručnog štaba”, poručio je bivši fudbaler našeg tima, koji je svjestan da je trenerski posao mnogo kompleksniji od igračkog…

“Međutim, isto tako uživam u svemu tome, radujem se svakom novom danu i treningu i trudim se da nadograđujem sebe u svakom smislu”, kazao je Božović.

Bajden ugostio košarkaše Golden stejta (VIDEO)

Futsal omladinska selekcija na preliminarnom turniru kvalifikacija