Futsal omladinska selekcija na preliminarnom turniru kvalifikacija

Foto: FSCG

Selektor omladinske futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ljesar je pozvao 12 igrača – golmani: Nemanja Krunić i Amar Muratović, igrači: Nikola Mijušković, Milovan Ćetković, Dragan Nikolić, Milun Bajagić, Miloš Roćenović, Luka Gopčević, Enis Barjaktarović, Matija Sužnjević, Mateja Pilastro i Jovan Todorović.

Crna Gora se nalazi u grupi B, sa domaćinom turnira Gibraltarom i San Marinom. Prvi rival naše selekcije je San Marino, u duelu koji se igra u petak 20. januara sa početkom u 19 časova.

Dan kasnije, od 16 časova, Crna Gora se sastaje sa Gibraltarom. Plasman u glavnu rundu izboriće prvoplasirana ekipa.

“Odradili smo kvalitetne pripreme u Tivtu i Podgorici. Po onome što su igrači pokazali do sada tokom priprema, mislim da smo spremni da ostavrimo naš cilj, a to je prolazak u glavnu rundu. Imali smo peh što su nam dva važna igrača, Roganović i Doknić, odpali zbog povreda i bolesti. Sa njima dvojicom bili bismo konkuretniji, ali što je, tu je. Vjerujem u ovo momke, ako budu dovoljno koncentrisani i hrabri na terenu, siguran sam u dobar rezultat”, istakao je Ljesar.

Ukoliko prođe u glavnu rundu, Crna Gora će igrati u grupi 2, čiji domaćin je Srbija, a u kojoj se nalaze još Ukrajina i Rumunija.

Božović: Svaki dan sa prvim timom je privilegija

Bivši trener Mogrena novi direktor Omladinske škole OFK Beograda