Za sufinansiranje sportskih organizacija 250 hiljada eura (VIDEO)

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada raspisao je konkurs za sufinansiranje sportskih subjekata na teritoriji Podgorice, u iznosu od 250 hiljada EUR.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, na konkurs se mogu prijaviti sve sportske organizacije registrovane u Podgorici, izuzev onih najistaknutijih klubova, kao i klubova čiji je osnivač Glavni grad, kojima su budžetom usvojenim krajem prošle godine, opredijeljena određena sredstva.

Konkursom će biti opredijeljeno 80 odsto novca za profesionalni sport, 15 odsto za sport osoba sa invaliditetom, tri za sportsko rekreativna društva i dva odsto za netakmičarski sport.

Iz Glavnog grada su kazali da je, pored brojnih infrastrukturnih projekata koji su značajno unaprijedili uslove za razvoj sporta u Podgorici, finansijska podrška koja je ove godine uvećana dva i po puta dodatan doprinos sveukupnom razvoju sporta.

Pomoćnik sekretarke Sekretarijata za kulturu i sport Miloš Antić pozvao je sve sportske subjekte sa teritorije Podgorice da se prijave i uzmu “finansijski dio kolača” koji ih sleduje na osnovu rezultata, masovnosti, tradicije i svega što stoji u pravilniku i što se boduje.

On je rekao da su ponosni što su za paraolimpijski pokret izdvojili 37,5 hiljada EUR što je, kako smatra, dovoljno novca za organizaciju velikog broja manifestacija i velika podrška njima u organizaciji njihovih takmičarskih aktivnosti.

“Uslovi su poznati sportskim organizacijama iz prethodnih godina, ali ono što je novost i nešto čime možemo da se ponosimo je činjenica da smo u odnosu na prethodnih 100 hiljada EUR, za ovu godinu sportskim organizacijama sa područja glavnog grada opredijelili dva i po puta više novca, odnosno 250 hiljada EUR”, kazao je Antić.

Kriterijumi za sufinasiranje programa rada sportskih organizacija su: tradicija i društveni značaj sportske organizacije, postignuti rezultati sportskog kluba u prethodnoj godini, organizacija i realizacija nacionalnih i međunarodnih sportskih manifestacija, broj reprezentativaca i postignuti rezultati.

Među krijterijumima su i razvijenost i masovnost netakmičarskog sporta, međunarodne aktivnosti klubova iz netakmičarskog sporta i društva za sportsku rekreaciju, vrednovanje programa rada za tekuću godinu.

Konkurs je otvoren 15 dana od objavljivanja u dnevnom listu Pobjeda, na internet sajtu Glavnog grada i oglasnoj tabli.

Vukčević pred Lokomotivu: Prvi put smo favoriti kod kuće, ima pritiska, ali želimo dva boda

Đoković u trećem kolu Australijan opena