SC Derbi čeka MZT, Žakelj: To je opasan rival

Foto: KK MZT

SC Derbi u 17. kolu dočekuje MZT od 19 sati, ekipu koja je posljednjeplasirana na tabeli Admiralbet ABA lige.

“Studenti”, koji nakon 16 kola imaju sedam pobjeda, trenutno su u zoni doigravanja i drže sedmo mjesto, a u 17. rundi moraju da prihvate ulogu favorita.

“Čeka nas teška utakmica, protiv tima koji se pojačao u prethodnih nekoliko sedmica i koji ima kvalitetne i iskusne igrače. MZT igra dobro, ne predaje se i sigurno će dati maksimum. Naš rival igra sa puno trčanja, traži otvoren teren i tu je vrlo opasan”, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

MZT ima učinak od (2-14), a protekle sedmice namučio je Budućnost u Skoplju.

“Nakon tri pobjede smo imali meč sa Partizanom, u kojem smo pružili dosta dobar otpor. MZT polako podiže formu nakon promjene trenera i želi da nakon teškog rasporeda prekine seriju poraza. Mi znamo šta treba da radimo kako bismo nastavili sa dobrim partijama”, rekao je centar Tomislav Ivišić.

SC Derbi je u prvom dijelu sezone izgubio od MZT-a, bilo je 92:79.

“Igramo protiv ekipe koja je drugu sezonu zaredom možda i najprijatnije iznenađenje u ABA ligi. Ipak, želimo prvi trijumf u gostima, a da bismo ostvarili cilj i opstali u ligi potrebne su nam makar dvije pobjede na strani. Bilo bi dobro da tu priču počnemo u Podgorici, ali moramo da imamo energiju kakvu smo pokazali u meču protiv Budućnosti”, kazao je trener MZT-a Dragan Nikolić.

Đoković u finalu Melburna, sa Cicipasom za 10 titulu

Novak o Srđanu: Nisam bio srećan što to vidim, žao mi je što je sve eskaliralo