Novak o Srđanu: Nisam bio srećan što to vidim, žao mi je što je sve eskaliralo

Foto: AusOpen/twitter

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da mu je žao što njegov otac nije prisustvovao polufinalnom meču protiv Tomija Pola i da se nada da će biti u loži za nedjeljno finale.

Problem je nastao zbog njegove fotografije sa ruskim navijačima koji su imali slovo “Z” na majici i u rukama držali zastavu Rusije sa likom predsjednika te države Vladimira Putina.

“Nije bilo prijatno da bude u loži, to je zajednička odluka. Vidjećemo kako će se stvari razvijati i da li će biti u finalu. Sigurno je da bi želio da bude na tribinama, ali vidjećemo.Vidio sam kao i svi ostali šta se desilo. Bilo je netačna interpretacija, pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovora sa organizatorima, medijima. Nisam bio srećan što to vidim. Moja porodica i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju. Moj otac je išao poslije svakog meča i pozdravljao navjače, fotografisao, sve kako bi ih ispoštovao. Čuo sam šta je rekao. Živjeli, a mediji su to loše prenijeli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao namjeru da podrži rat ili sličnu inicijativu. Nije mi prijatno da prolazim kroz to”, kazao je srpski teniser.

Novaka u nedjelju od 9 sati čeka finale Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa.

SC Derbi čeka MZT, Žakelj: To je opasan rival

Drugi poraz Sutjeske u Banjaluci (VIDEO)